Κόσμος|06.10.2024 22:36

Ισραήλ: Προ των πυλών τα αντίποινα στο Ιράν; Αναφορές ότι στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης κατέφυγαν στην Τουρκία

Newsroom

Εν αναμονή της απάντησης του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε στο έδαφός του το Ιράν ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί νέα πλήγματα στη Συρία.

Εντωμεταξύ ανώτατα στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης και της Χεζμπολάχ εγκατέλειψαν την Τεχεράνη και τη Βηρυτό μετέδωσε απόψε το Kανάλι 13 του Ισραήλ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού τα στελέχη αυτά έχουν καταφύγει σε Τουρκία και Κατάρ.

Το Ιράν ακυρώνει όλες τις εμπορικές πτήσεις

Τo ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜEHR του Ιράν επικαλούμενο αξιωματούχο ανέφερε ότι ακυρώνονται όλες οι πτήσεις στα αεροδρόμια του Ιράν από τις 9 το βράδυ ως τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας τοπική ώρα, κι ενώ βρισκόμαστε σε αναμονή των αντιποίνων του Ισραήλ για την πυραυλική επίθεση της περασμένης Τρίτης. 

Οι πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω επιχειρησιακών περιορισμών, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης που επικαλέστηκαν τον εκπρόσωπο χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Θέμα χρόνου

«Οι IDF [ισραηλινός στρατός] προετοιμάζουν μια απάντηση στην πρωτοφανή και παράνομη ιρανική επίθεση κατά των ισραηλινών πολιτών και του Ισραήλ», δήλωσε ο στρατιωτικός αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς δεν είχε την άδεια να μιλήσει δημόσια για το θέμα.

Καθώς το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την απάντησή του στις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις της Τρίτης, οι οποίες έπληξαν ή πλησίασαν ορισμένες βασικές ισραηλινές βάσεις, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προειδοποίησε κατά του πλήγματος των ιρανικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, μία ημέρα αφότου δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον "συζητά" μια τέτοια ενέργεια.

«Αν ήμουν στη θέση τους, θα σκεφτόμουν άλλες εναλλακτικές λύσεις από το να χτυπήσω πετρελαιοπηγές», δήλωσε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια μιας σπάνιας εμφάνισης στην καθημερινή ενημέρωση Τύπου του Λευκού Οίκου.

Νέοι βομβαρδισμοί στη Συρία

Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε «εχθρικούς στόχους» στα κεντρικά της χώρας, μετέδωσε σήμερα το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, με μια μη κυβερνητική οργάνωση να αναφέρει εκρήξεις στην περιοχή της Χομς, μετά από ισραηλινή επιδρομή.

"Τα μέσα της αντιαεροπορικής μας άμυνας αναχαιτίζουν εχθρικούς στόχους στον εναέριο χώρο της κεντρικής περιφέρειας", μετέδωσε το SANA, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την πλευρά του, έκανε λόγο για εκρήξεις στην περιοχή Χομς, οι οποίες οφείλονταν σε ισραηλινή επιδρομή.

ΙράνΙσραήλΚατάρΤουρκίαΧεζμπολάχΤεχεράνηειδήσεις τώρα