Κόσμος|07.10.2024 21:00

Δέκα σενάρια έχει στα χέρια το Ιράν σε περίπτωση που δεχθεί χτύπημα από Ισραήλ - Τι λένε στρατιωτικές πηγές

Newsroom

Στραμμένα στη Μέση Ανατολή είναι τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας εν αναμονή των αντιποίνων του Ισραήλ στο Ιράν για την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε την περασμένη εβδομάδα στο έδαφος του. 

Στην Τεχεράνη έχουν προετοιμάσει 10 σενάρια για το πώς θα απαντήσουν σε περίπτωση που δεχθούν χτύπημα από το ΙσραήλΣτρατιωτική πηγή, που μίλησε στο Πρακτορείο Tasnim, διευκρίνισε ότι το Ιράν μπορεί να μην χτυπήσει παρόμοιους στόχους στην ισραηλινή επικράτεια, αλλά αντίθετα να στοχεύσει διαφορετικούς στόχους, που θα εντείνουν την αποτελεσματικότητα της απάντησης.

Η Τεχεράνη είναι αποφασισμένη να μην αφήσει ατιμώρητο δεύτερο χτύπημα στην επικράτεια  της μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, για το λόγο αυτό τα σενάρια επικαιροποιούνται διαρκώς. 

«Τα αντίποινα μπορεί να προκαλέσουν πρωτοφανή προβλήματα στο ισραηλινό καθεστώς», προειδοποίησε η ίδια πηγή προσθέτοντας πως «σε σύγκριση με το Ιράν, το Σιωνιστικό καθεστώς έχει μικρότερη έκταση και λιγότερες αλλά πιο ευαίσθητες υποδομές».

Η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι αρκετές χώρες τους έχουν κάνει γνωστό πως δεν θα ενεργήσουν αυτή τη φορά για να προστατευόσουν το Ισραήλ και υπενθύμισε πως το κάνει θα περάσει την κόκκινη γραμμή και θα υποστεί απώλειες.

ειδήσεις τώραπύραυλοιΤεχεράνηΙσραήλΤελ ΑβίβΙράν