Κόσμος|08.10.2024 09:55

Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚάν: Η δικαστική απόφαση για τον ύποπτο που ίσως ξεκλειδώσει τις εξελίξεις

Newsroom

Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η ετυμηγορία για τον 47χρονο Κρίστιαν Μπρούκνερ, που κατηγορείται ότι βίασε τρεις γυναίκες και διέπραξε δύο εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, τα οποία φέρεται να έγιναν στην Πορτογαλία μεταξύ 2000 και 2017. Επιπλέον, θεωρείται ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν, που χάθηκε πριν από 17 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της τελικής αγόρευσης στο δικαστήριο, οι εισαγγελείς πρότειναν να φυλακιστεί για 15 χρόνια, χαρακτηρίζοντάς τον «σαδιστή ψυχοπαθή».

Ωστόσο, ο δικηγόρος του δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα πρέπει να αθωωθεί, αμφισβητώντας την αλήθεια των καταθέσεων των μαρτύρων και λέγοντας στο δικαστήριο: «Η δίκη δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει διεξαχθεί».

Υποστήριξε επίσης ότι η δίκη επισκιάστηκε από την άσχετη υπόθεση της Μαντλίν Μακ Καν, υπονοώντας ότι ο Μπρούκνερ μπορεί να μην είχε κατηγορηθεί αν δεν ήταν ήδη ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της.

Η σημερινή απόφαση, όπως αναφέρει ο Guardian, θα μπορούσε να δρομολογήσει εξελίξεις και στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν, καθώς μπορεί να ανοίξουν ακόμη περισσότερο οι έρευνες.

Πώς εμπλέκεται στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν

Ο καταδικασμένος βιαστής και παιδόφιλος, κατονομάστηκε τον Ιούνιο του 2020 ως ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν το 2007 από το θέρετρο Praia da Luz, όπου έκανε διακοπές με τους γονείς της.

Δεν του απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες.

Ο επικεφαλής εισαγγελέας του Μπράουνσβαϊγκ, Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, έχει επανειλημμένα δηλώσει την πεποίθηση των ερευνητών για την εμπλοκή του στην υπόθεση αυτή και την ευθύνη του για τον θάνατό της. Ωστόσο, παρά την επίκληση υποτιθέμενων «συγκεκριμένων αποδεικτικών στοιχείων», οι εισαγγελείς δεν έχουν ακόμη δηλώσει ποια είναι αυτά τα στοιχεία.

Ένας πρώην κρατούμενος στο ίδιο κελί με τον 47χρονο, δήλωδε στο δικαστήριο τον περασμένο μήνα ότι ο Μπρούκνερ του ομολόγησε ότι κάποτε είχε απαγάγει ένα παιδί στην Πορτογαλία. Υποστήριξε πως ο άνδρας ανέφερε στον Μπρούκνερ ότι του είπε πως ένα βράδυ είχε δει ένα «ανοιχτό παράθυρο» και «βρήκε ένα παιδί και πήρε το παιδί».

Πορτογαλίαειδήσεις τώρακακοποίησηΜαντλίν ΜακΚανβιασμός