Κόσμος|08.10.2024 11:57

Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚάν: Αθώος για βιασμούς ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνισή της

Newsroom

Ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν, κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο για σεξουαλικά αδικημάτα. Ο 47χρονος Κρίστιαν Μπρούκνερ, ο οποίος εκτίει ήδη επταετή ποινή φυλάκισης στη Γερμανία για βιασμό, αθωώθηκε για τη διάπραξη τριών βιασμών και δύο περιπτώσεων σεξουαλικής κακοποίησης στην Πορτογαλία μεταξύ 2000 και 2017.

Σημειώνεται πως ο Μπρούκνερ δεν είχε κατηγορηθεί ποτέ για την υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚαν, η οποία εξαφανίστηκε στην Πορτογαλία το 2007 και δεν βρέθηκε ποτέ.

Γιατί αθωώθηκε από γερμανικό δικαστήριο 

Η ομάδα υπεράσπισης του είχε υποστηρίξει ότι θα έπρεπε να απαλλαγεί λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, αν και οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει από το δικαστήριο γερμανικό δικαστήριο να του επιβάλει επιπλέον ποινή φυλάκισης 15 ετών.

Η δίκη ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το δικαστήριο ήρε ένταλμα σύλληψης σε σχέση με την υπόθεση, γεγονός που θεωρήθηκε από ορισμένους ως μια πρώιμη ένδειξη ότι ο Μπρούκνερ θα μπορούσε να αθωωθεί.

Ο δικηγόρος του, σύμφωνα με το BBC, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η αθώωση ήταν «η μόνη σωστή έκβαση της υπόθεσης» επειδή δύο από τα θύματα του βιασμού, μια έφηβη και μια ηλικιωμένη γυναίκα, δεν ταυτοποιήθηκαν ποτέ. 

Βασικός μάρτυρας είχε δηλώσει στη δίκη ότι είχε διαρρήξει το σπίτι του Μπρούκνερ στην Πορτογαλία και είχε βρει βίντεο με τον βιασμό ενός κοριτσιού και μιας γυναίκας ηλικίας 70 - 80 ετών. Μια Ιρλανδή γυναίκα είπε αργότερα στο δικαστήριο ότι είχε βιαστεί όταν ήταν 21 ετών από έναν άνδρα με μάσκα που εισέβαλε στο διαμέρισμά της στην Πορτογαλία το 2004.’

Οι εισαγγελείς ανέφεραν πως η επταετής ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε από γερμανικό δικαστήριο το 2019 λήγει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

Πώς εμπλέκεται στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν

Ο καταδικασμένος βιαστής και παιδόφιλος, κατονομάστηκε τον Ιούνιο του 2020 ως ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν το 2007 από το θέρετρο Praia da Luz, όπου έκανε διακοπές με τους γονείς της.

Ο επικεφαλής εισαγγελέας του Μπράουνσβαϊγκ, Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, έχει επανειλημμένα δηλώσει την πεποίθηση των ερευνητών για την εμπλοκή του στην υπόθεση αυτή και την ευθύνη του για τον θάνατό της. Ωστόσο, παρά την επίκληση υποτιθέμενων «συγκεκριμένων αποδεικτικών στοιχείων», οι εισαγγελείς δεν έχουν ακόμη δηλώσει ποια είναι αυτά τα στοιχεία.

Ένας πρώην κρατούμενος στο ίδιο κελί με τον 47χρονο, δήλωσε στο δικαστήριο τον περασμένο μήνα ότι ο Μπρούκνερ του ομολόγησε ότι κάποτε είχε απαγάγει ένα παιδί στην Πορτογαλία. Υποστήριξε πως ο άνδρας ανέφερε στον Μπρούκνερ ότι του είπε πως ένα βράδυ είχε δει ένα «ανοιχτό παράθυρο» και «βρήκε ένα παιδί και το πήρε».

Μαντλίν ΜακΚανΠορτογαλίαεξαφάνισηδίκηειδήσεις τώραΓερμανία