Κόσμος|08.10.2024 21:32

Μέση Ανατολή: Και στη Συρία επιτίθεται το Ισραήλ – Τουλάχιστον 4 νεκροί στη Δαμασκό

Newsroom

«Εχθρικούς» στόχους κοντά στη Δαμασκό εντόπισε η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Τουλάχιστον 4 νεκροί από το ισραηλινό πλήγμα σε πολυκατοικία

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε την είδηση για πλήγμα του Ισραήλ σε πολυκατοικία της Δαμασκού. Σύμφωνα με το ΟPEN, ήδη έχουν εντοπιστεί τέσσερις νεκροί και αρκετοί τραυματίες.

Νετανιάχου: «Βγάλαμε από τη μέση τον Νασράλα και τον αντικαταστάτη του»

Υπενθυμίζεται ότι τον θάνατο του διαδόχου του Χασάν Νασράλα, καθώς και του πιθανού διαδόχου του, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Βγάλαμε από τη μέση χιλιάδες τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Νασράλα και του αντικαταστάτη του Νασράλα και του αντικαταστάτη του αντικαταστάτη του», σημείωσε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας πως σήμερα, «η Χεζμπολάχ είναι πιο αδύναμη από ό,τι ήταν για πολλά, πολλά χρόνια».

Σε μια πρωτοφανή αποστροφή, απευθυνόμενος στους πολίτες του Λιβάνου είπε «βρίσκεστε σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι. Είναι η επιλογή σας. Μπορείτε τώρα να πάρετε πίσω τη χώρα σας και να την επαναφέρετε στο δρόμο της ειρήνης και της ευημερίας. Αν δεν το κάνετε, η Χεζμπολάχ θα συνεχίσει να προσπαθεί να πολεμήσει το Ισραήλ από πυκνοκατοικημένες περιοχές εις βάρος σας. Δεν τη νοιάζει αν το Ισραήλ παρασυρθεί σε έναν ευρύτερο πόλεμο». 

ΛίβανοςΠόλεμος στο ΙσραήλΔαμασκόςΣυρίαΜέση ΑνατολήΙσραήλΠαλαιστίνιοιΠαλαιστίνηειδήσεις τώρα