Κόσμος|09.10.2024 21:30

Ερντογάν προς Οζέλ: «Σταμάτα να διαφημίζεις ρακή - Φταίει για τη βία κατά των γυναικών

Μαρία Ζαχαράκη

Η ρητορική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κοινοβουλευτική του ομάδα επεκτάθηκε και στην κριτική κοινωνικών θεμάτων, κατηγορώντας τον αρχηγό του CHP, Οζγκιούρ Οζέλ, ότι προωθεί την κατανάλωση αλκοόλ, το οποίο «είναι υπεύθυνο για τη βία κατά των γυναικών και τις παθογένειες της τουρκικής κοινωνίας». 

Επίθεση στο αλκοόλ και στον Οζέλ

Ο Ερντογάν, αναφερόμενος στην κατάχρηση του αλκοόλ, δήλωσε ότι «ο κ. Οζέλ μπορεί να μην το γνωρίζει αυτό, αλλά οι πολίτες μας στα καφενεία, τα οποία χρησιμοποίησε ως έκφραση προσβολής, γνωρίζουν πολύ καλά το γεγονός ότι η κατάχρηση αλκοόλ και ουσιών είναι μία από τις σημαντικότερες αιτίες βίας κατά των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Το αλκοόλ είναι η κύρια αιτία βίας που καταστρέφει γυναίκες, παιδιά και οικογένειες. Συμβουλεύω τον πρόεδρο του CHP κ. Οζέλ, αν θέλει να συνεισφέρει και με τα δύο χέρια στη βία κατά των γυναικών, σταμάτα πρώτα να διαφημίζεις ρακή. Το ένα τρίτο των δραστών βίας είναι εθισμένοι στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά», προσπαθώντας να εδραιώσει σαφώς την αντίληψη περί του ‘δαίμονα αλκοόλ’, που δεν ταιριάζει σε μία μουσουλμανική κοινωνία.

Το αλκοόλ αποτελεί πάντα ένα πολιτιστικό σύμβολο για όσους στηρίζουν τον κεμαλισμό και τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους και, παράλληλα, ένα ‘σύμβολο διαφθοράς’ για όσους η θρησκεία παραμένει η βασική αρχή ζωής και... άσκησης πολιτικής.

ειδήσεις τώραΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάναλκοόλΤουρκίαρακή