Κόσμος|10.10.2024 13:33

Προβλήματα εκπαίδευσης έθεσαν οι ψευδο-«μουφτήδες» της Θράκης στον Ερντογάν

Μαρία Ζαχαράκη

Στην πρόσφατη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους ψευδο-«μουφτήδες» Κομοτηνής και Ξάνθης την Τρίτη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των τουρκικών ΜΜΕ, συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το «εκπαιδευτικό πρόβλημα» της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Για αποτυχία επίλυσης προτάσεων κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση

Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής της λεγόμενης «Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» έθεσαν το ζήτημα της ανεπάρκειας των μειονοτικών σχολείων και κατηγόρησαν την ελληνική κυβέρνηση για αποτυχία στην επίλυση των προτάσεων που έχουν κατατεθεί, δίνοντας έτσι στην Άγκυρα την ευκαιρία να προβάλλει ξανά τον εαυτό της ως προστάτη της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Παράλληλα, εξετάστηκε το πρόβλημα στέγασης των φοιτητών της μουσουλμανικής μειονότητας που επιλέγουν να σπουδάσουν στην Τουρκία, αφού περάσουν τις Εξετάσεις Ξένων Φοιτητών. Κατά μέσο όρο, 250-300 μαθητές από τη μειονότητα μεταβαίνουν κάθε χρόνο στην Τουρκία για σπουδές. Οι ψευδο-«μουφτήδες» ζήτησαν να τους δοθεί δικαίωμα παραμονής σε φοιτητικές εστίες, αίτημα που ο Ερντογάν αποδέχθηκε, τονίζοντας πως η στέγαση για 300 φοιτητές «δεν θα είναι πρόβλημα».

Κομοτηνήεκπαίδευσημουσουλμανική μειονότηταμουφτήδεςΞάνθηΘράκηΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνειδήσεις τώρα