Κόσμος|10.10.2024 16:19

Τυφώνας Μίλτον: Εικόνες αποκάλυψης από την επέλασή του - Η Φλόριντα ετοιμάζεται να μετρήσει πληγές

Newsroom

Οι Αρχές στην Αμερική αναμένουν το πρώτο φως της ημέρας (η Φλόριντα είναι επτά ώρες πίσω από της Ελλάδας) προκειμένου να ξεκινήσει η καταγραφή και ο απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον.

Αν και χτύπησε ως κυκλώνας κατηγορίας 1, έφερε μαζί του θυελλώδεις ανέμους και πλημμύρες το ξημέρωμα η πολιτεία θα μετρήσει της πληγές της.

Χωρίς ρεύμα εκατομμύρια σπίτια

Ο τυφώνας Μίλτον έπληξε τη δυτική ακτή της Φλόριντα με ισχυρές καταιγίδες καταστρέφοντας σπίτια και προκαλώντας διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς κινείται με ανατολική κατεύθυνση.

Ο αριθμός των σπιτιών και των επιχειρήσεων χωρίς ρεύμα στη Φλόριντα έχει ξεπεράσει το 1,5 εκατομμύριο, σύμφωνα με ιστότοπο παρακολούθησης.

Ενδεικτικό της ποσότητας του νερού που έπεσε το στοιχείο που κατέγραψε μετεωρολόγος του BBC σύμφωνα με το οποίο στην Τάμπα έπεσαν 452 χιλιοστά βροχής «μια βροχόπτωση που συμβαίνει μια φορά τα 1.000 χρόνια».

Αναφορές για νεκρούς

Ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για 3 εκατομμύρια σπίτια χωρίς ρεύμα, τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς από ανεμοστρόβιλο που χτύπησε πριν να φτάσει ο Μίλτον στη Φλόριντα και τουλάχιστον 125 σπίτια κατεστραμμένα, αριθμοί που, πάντως, όλοι φοβούνται ότι θα αυξηθούν τις επόμενες ώρες.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κομητεία Σεντ Λούσι καθώς ο κυκλώνας Μίλτον πλήττει τη Φλόριντα από τη νύχτα, μετέδωσε σήμερα το CNN, επικαλούμενο αξιωματούχους της κομητείας, σε νεότερο προσωρινό απολογισμό από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα. Ο κυκλώνας ισοπέδωσε ένα κτίριο που στέγαζε μια κοινότητα συνταξιούχων στην κομητεία, δήλωσε ο τοπικός σερίφης στο CNN.

Ο κυκλώνας Μίλτον διασχίζει σήμερα τη Φλόριντα των ΗΠΑ και, μολονότι υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, παραμένει πολύ επικίνδυνος, προκαλώντας κατά το πέρασμά του ανεμοστρόβιλους, πλημμύρες, καταστρέφοντας σπίτια και αφήνοντας 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μόλις δύο εβδομάδες μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ελίν.

καταστροφέςειδήσειςΤυφώνας ΜίλτοντυφώνεςνεκροίΗΠΑειδήσεις τώραΦλόριντα