Κόσμος|13.10.2024 05:00

Έγινε αστυνομικός για να συλλάβει τον δολοφόνο του πατέρα της – Τον έπιασε μετά από 25 χρόνια

Newsroom

Μια γυναίκα από τη Βραζιλία που αφιέρωσε τη ζωή της στη σύλληψη του δολοφόνου του πατέρα της κατάφερε τελικά να φέρει γαλήνη στην οικογένειά της, συλλαμβάνοντας τον δραπέτη εγκληματία 25 χρόνια μετά.

Πώς έγινε το έγκλημα

Στις 16 Φεβρουαρίου 1999, ο Givaldo Jose Vicente de Deus πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μετά από έναν καυγά σε ένα μπαρ στην πόλη Boa Vista της Βραζιλίας. Είχε διαπληκτιστεί με κάποιον Raimundo Alves Gomes για ένα χρέος 150 βραζιλιάνικων ρεάλ που ο Givaldo φέρεται να χρωστούσε στον Gomes. Στη συνέχεια, ο δράστης επέστρεψε με ένα όπλο και πυροβόλησε τον πατέρα πέντε παιδιών στο κεφάλι εξ επαφής. Ο Gomes διέφυγε από τη σκηνή και παρόλο που εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, δεν συνελήφθη ποτέ.

Η οικογένεια του Givaldo δεν εγκατέλειψε ποτέ την ελπίδα να βρεθεί μια μέρα ο δολοφόνος του ενώπιον δικαιοσύνη και η μεγαλύτερη κόρη του, η οποία ήταν μόλις 9 ετών όταν δολοφονήθηκε, αφιέρωσε τη ζωή της στη σύλληψη του Gomes.

«Ο Gomes άφησε πίσω του μια διαλυμένη οικογένεια, με πέντε παιδιά, και η μητέρα μας έπρεπε να παλέψει σκληρά για να μας μεγαλώσει», δήλωσε η Gislayne Silva de Deus στο βραζιλιάνικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Nova1.  

Ως το μεγαλύτερο από τα πέντε παιδιά, η Gislayne έπρεπε να βοηθά τη μητέρα της να φροντίζει τα μικρότερα αδέλφια της και επίσης να κάνει δουλειές στο σπίτι, αλλά ποτέ δεν παραμέλησε τις σπουδές της. Ο πατέρας της την ενθάρρυνε πάντα να διαβάζει σκληρά.

Άφησε την δικηγορία για να μπει στο Ανθρωποκτονιών

Σε ηλικία 18 ετών, μετά την αποφοίτησή του από το λύκειο, η Gislayne έγινε δεκτή στη νομική σχολή και απέκτησε άδεια δικηγόρου επτά χρόνια αργότερα. Ωστόσο, το 2022, εγκατέλειψε τη καριέρα στη δικηγορία για να γίνει αστυνομικός και δύο χρόνια αργότερα, στις 19 Ιουλίου 2024, πέρασε τις εξετάσεις και διορίστηκε. Ζήτησε αμέσως μια θέση στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, γεγονός που της έδωσε την ευκαιρία να καταδιώξει τον Raimundo Alves Gomes.

Στις 25 Σεπτεμβρίου, μόλις δύο μήνες μετά την έναρξη της καριέρας της ως αστυνομικός, η Gislayne Silva de Deus εκπλήρωσε το όνειρό της να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης τον δολοφόνο του πατέρα της, μετά από 25 ολόκληρα χρόνια. Αυτή και η ομάδα της τον βρήκαν να κρύβεται σε ένα αγρόκτημα και τον συνέλαβαν.

Η ιστορία της Gislayne και η αφοσίωσή της να τιμήσει τον πατέρα της και να φέρει ειρήνη στην οικογένειά της άγγιξε τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων στη Βραζιλία.

δολοφονίαειδήσεις τώρααστυνομικόςδολοφόνοςΒραζιλία