Κόσμος|14.10.2024 22:30

Μέση Ανατολή: «Χωρίς περιεχόμενο οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ» διαμηνύει το Ιράν

Newsroom

Με εκπρόσωπο των Χούθι συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, ο οποίος ξεκαθάρισε πως οι συνομιλίες της Τεχεράνης με τις ΗΠΑ δεν έχουν πλέον περιεχόμενο, εξαιτίας της έντασης στη Mέση Ανατολή.

Ο Αραγτσί συναντήθηκε με τους Χούθι

Συγκεκριμένα, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «δεν βλέπουμε αυτή τη στιγμή να έχουν περιεχόμενο αυτές οι συνομιλίες, όσο δεν έχουμε ξεπεράσει τη σημερινή κρίση. Η διαδικασία σταμάτησε εξαιτίας συγκεκριμένων συνθηκών στην περιέχομενη».

Η συνάντηση του Αραγτσί με τον Αμπντελσαλάμ

Ο Αμπάς Αραγτσί συναντήθηκε στο Μουσκάτ με στέλεχος των Χούθι της Υεμένης, σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, φαίνεται ο Μοχάμαντ Αμπντελσαλάμ να συνομιλεί με τον Ιρανό υπουργό. Σημειώνεται ότι το Ισραήλ έχει διαμηνύσει πως θα προβεί σε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση του Ιράν εναντίον του εδάφους του την 1η Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι το Ιράν εξαπέλυσε 200 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, ως αντίποινα για τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, αλλά και για τον φόνο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Επισημαίνεται ότι οι Χούθι ελέγχουν μεγάλα τμήμα της Υεμένης και μαζί με τη Χαμάς, αλλά και τη Χεζμπολάχ, ανήκουν στον λεγόμενο «άξονα της αντίστασης», του οποίου ηγείται το Ιράν.

ΙράνΙσραήλΜέση ΑνατολήΧούτι