Κόσμος|14.10.2024 21:17

Ο εκπρόσωπος Τύπου των κυανόκρανων μιλά στο OPEN: «Το Ισραήλ μας έχει επιτεθεί αρκετές φορές - Καταπατά το διεθνές δίκαιο»

Newsroom

«Για μια άκρως ανησυχητική κατάσταση στο Λίβανο» μίλησε αποκλειστικά στην τηλεόραση του OPEN ο Αντρέα Τενέντι, εκπρόσωπος Τύπου της UNIFIL, οι ειρηνευτικές δυνάμεις της οποίας έχουν δεχτεί τις τελευταίες ημέρες επιθέσεις από τον ισραηλινό στρατό.

«Ανησυχητική η δήλωση Νετανιάχου»

«H κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι άκρως ανησυχητική γιατί έχουμε γίνει μάρτυρες σε βομβαρδισμούς ανταλλαγές πυρών στο Νότιο Λίβανο όπου βρίσκονται οι θέσεις μας. Επίσης, οι βάσεις μας στοχοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες ειδικά όταν οι ισραηλινοί μας είπαν ότι πρόκειται να ξεκινήσουμε επιδρομές εντός των λιβανικών εδαφών και αφού μας είπαν να μετακινηθούμε από κάποιες θέσεις κοντά στην μπλε γραμμή. Εμείς αποφασίσαμε να μείνουμε και να κρατήσουμε τους στρατιώτες μας σε αυτές τις θέσεις και τις τελευταίες ημέρες μας έχουν επιτεθεί αρκετές φορές, κάτι που είναι επικίνδυνο, μη αποδεκτό και ξεκάθαρα καταπατά τη συνθήκη 1701» ανέφερε μιλώντας στο OPEN. 

Ερωτώμενος για τη σκληρή δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, που δήλωσε ότι οι ειρηνευτικές δυνάμεις θα πρέπει να απομακρυνθούν από τα σύνορα, ο κ. Τενέντι είπε πως «η δήλωση του Νετανιάχου για απομάκρυνσή μας από τα σύνορα είναι πολύ ανησυχητική. Είναι σημαντικό να κρατήσουμε τις θέσεις μας

ΟΗΕΙσραήλΜπένιαμιν Νετανιάχουειδήσεις τώραβομβαρδισμός