Κόσμος|15.10.2024 15:05

Εκπρόσωπος Ηνωμένων Εθνών στο OPEN: Άκρως ανησυχητική η κατάσταση στον Λίβανο - Μας είπαν ότι θα ξεκινήσουν επιδρομές

Newsroom

Ως «άκρως ανησυχητική» χαρακτηρίζει την κατάσταση στον Νότιο Λίβανο ο εκπρόσωπος της UNIFIL στην περιοχή, Αντρέα Τενέντι, με δηλώσεις του στον απεσταλμένο του OPEN, Αντώνη Τσολναρά.

«Οι Ισραηλινοί μας είπαν ότι πρόκειται να ξεκινήσουν επιδρομές εντός λιβανικών εδαφών»

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της προσωρινής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο, τόνισε ότι έχουν σημειωθεί βομβαρδισμοί και ανταλλαγές πυρών στις θέσεις που βρίσκονται τα μέλη της UNIFIL.

«Οι βάσεις στοχοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες -ειδικά όταν οι Ισραηλινοί μας είπαν ότι πρόκειται να ξεκινήσουν επιδρομές εντός λιβανικών εδαφών. Αφού μας είπαν να μετακινηθούμε από κάποιες από τις θέσεις κοντά στην μπλε γραμμή, εμείς αποφασίσαμε να μείνουμε και να κρατήσουμε τους στρατιώτες μας στη θέση τους και τις τελευταίες ημέρες οι ισραηλινές δυνάμεις μας έχουν επιτεθεί αρκετές φορές. Κάτι που είναι επικίνδυνο, μη αποδεκτό και ξεκάθαρα καταπατά τη συνθήκη 1701», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Αντρέα Τενέντι κλήθηκε να σχολιάσει και τη δήλωση του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος ζήτησε από τα μέλη της UNIFIL να αποχωρήσουν από την περιοχή.

«Είναι πολύ ανησυχητική η τοποθέτηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ. Είναι σημαντικό να κρατήσουμε τους κυανόκρανους στα νότια του Λιβάνου, για να δίνουμε αναφορά στο Συμβούλιο Ασφαλείας», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της προσωρινής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών.