Κόσμος|16.10.2024 12:51

Σεισμός στην Τουρκία: Κατέρρευσαν κτήρια - Δεν υπάρχουν θύματα, σύμφωνα με τις Αρχές

Newsroom

Οι τουρκικές αρχές δεν έχουν αναφέρει θύματα από τον σεισμό μεγέθους 5,9 βαθμών, σύμφωνα με την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (Afad), που έπληξε στις 10.46 τοπική ώρα στην περιοχή του Κάλε στην επαρχία της Μαλάτια, μία από τις επαρχίες της ανατολικής Τουρκίας που επλήγησαν από την φονική σεισμική δόνηση των 7,8 βαθμών της 6ης Φεβρουαρίου 2023.

Ωστόσο έχουν αρχίσει να καταγράφονται οι πρώτες ζημιές, καθώς όπως μεταδίδει το CNN Turk, έχουν καταρρεύσει μερικώς τρία κτήρια, στις περιοχές της Μαλάτιας, της Σανλιούρφας και της Ελαζίγ.

Σε μία πρώτη αποτίμηση της κατάστασης από τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγιά, αναφέρεται ότι: «Καταγράφηκε μερική κατάρρευση σε συνολικά 3 κτίρια, 1 στη Μαλάτια, 1 στην Σανλιούρφα και 1 στο Ελαζίγ. Δεν υπάρχουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, ούτε άλλες ζημίες σε περιουσίες». «Προς το παρόν, δεν υπάρχει απώλεια ζωής ή καταστροφή αγαθών μετά τον σεισμό μεγέθους 5,9 βαθμών», αναφέρεται σε ανάρτηση της Afad στο Χ.

Πανικός από το χτύπημα του Εγκέλαδου

Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές μεγάλες πόλεις της περιοχής, όπως το Ντιγιάρμπακιρ, που σε απόσταση 140 χιλιομέτρων από το επίκεντρο. Οι κάτοικοι πετάχτηκαν έξω από τα κτίρια στην περιοχή, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδίδουν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις επαρχίες του Χαλεπίου, της Χάσακα και του Ντέιρ αλ Ζορ στην Συρία, μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

κτίριαειδήσειςειδήσεις τώρασεισμόςΤουρκία