Κόσμος|16.10.2024 13:00

«Μπορούμε να πολεμήσουμε τον Σιωνισμό»: Σε μποϊκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων καλούν τα τουρκικά ΜΜΕ

Μαρία Ζαχαράκη

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ εξέδωσε έναν κατάλογο ισραηλινών προϊόντων, καλώντας τους πολίτες να τα μποϊκοτάρουν ως μια «δήλωση» αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό.

Με τίτλο «Μπορούμε να πολεμήσουμε τον Σιωνισμό κατά τη διάρκεια των καθημερινών μας αγορών!», η Γενί Σαφάκ προτείνει μια ολοκληρωμένη λίστα με γνωστά καταναλωτικά και γεωργικά προϊόντα, καθώς και εταιρείες τεχνολογίας που συνδέονται με το Ισραήλ. Η εφημερίδα ενθαρρύνει τους πολίτες να επιλέξουν προϊόντα που δεν φέρουν «σιωνιστικές επιρροές» κατά τις αγορές τους, προβάλλοντας το μποϊκοτάζ ως έναν «πολύ αποτελεσματικό» τρόπο αντίστασης κατά των πολιτικών του Ισραήλ.

Το μήνυμα της διαμαρτυρίας

Η Γενί Σαφάκ αναφέρει ότι το μποϊκοτάζ δεν είναι μόνο μια οικονομική κίνηση, αλλά ένα σημαντικό μήνυμα ενάντια στη σφαγή στην Παλαιστίνη.

«Το μποϊκοτάζ των ισραηλινών επώνυμων προϊόντων, που πωλούνται στις αγορές είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος στον αγώνα κατά του δολοφόνου Ισραήλ και των υποστηρικτών του. Μποϊκοτάροντας συνειδητά τα σιωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες κατά τη διάρκεια των καθημερινών μας αγορών, μπορούμε να στείλουμε ένα σημαντικό μήνυμα ενάντια στη σφαγή στην Παλαιστίνη. Η Παλαιστινιακή Πρωτοβουλία έχει δημοσιεύσει έναν ολοκληρωμένο κατάλογο προϊόντων μποϊκοτάζ. Ακολουθεί ο κατάλογος μποϊκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων από ποτά, τρόφιμα, καλλυντικά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας μέχρι προϊόντα καθαρισμού και βρεφικά προϊόντα», σημειώνει.

Ο κατάλογος των ισραηλινών προϊόντων, που ετοίμασε η Παλαιστινιακή Πρωτοβουλία

ειδήσειςειδήσεις τώραΠαλαιστίνηΤουρκίαμποϊκοτάζΙσραήλ