Κόσμος|17.10.2024 05:00

Ιορδανία: Ανακαλύφθηκε τάφος 2000 ετών με 12 σκελετούς κάτω από το Θησαυροφυλάκιο της Πέτρας

Newsroom

Σε μια εντυπωσιακή ανακάλυψη προχώρησαν οι αρχαιολόγοι στην Πέτρα της Ιορδανίας, καθώς εντοπίστηκε ένας άθικτος τάφος που περιείχε δώδεκα ανθρώπινους σκελετούς και εξαιρετικά διατηρημένα ταφικά δώρα από χαλκό, σίδηρο και κεραμικά.

Η Πέτρα αποτελεί έναν τόπο που προσελκύει κάθε χρόνια εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον πλανήτη, με τους αρχαιολόγους να συνεχίζουν τις ανασκαφές, προκειμένου να εντοπίσουν όλα όσα κρύβει το εν λόγω μέρος. Μετά από προσπάθειες πολλών ετών, έφτασαν -μάλιστα- σε μια νέα ανακάλυψη, αφού εντόπισαν έναν άθικτο τάφο, εντός του οποίου υπήρχαν δώδεκα ανθρώπινοι σκελετοί, αλλά και διατηρημένα δώρα.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, το εύρημα είναι περίπου 2.000 ετών, ενώ είναι από τους λίγους τάφους που εντοπίζονται με σκελετούς και δώρα, αφού οι περισσότεροι είναι άδειοι. Η ομάδα των ερευνητών ξεκίνησε τις ανασκαφές τον Αύγουστο, κινηματογραφώντας όλες τις κινήσεις.

 

«Ο άθικτος τάφος και τα ευρήματά του παράσχουν μια σπάνια εικόνα της ζωής των Ναβαταίων, αρχαίων Αράβων νομάδων που έζησαν στην έρημο κατά τη διάρκεια του τέταρτου αιώνα π.Χ. έως το 106 μ.Χ.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πιρς Πολ Κρίσμαν, επικεφαλής της ομάδας των αρχαιολόγων.

«Οι άνθρωποι νομίζουν ότι γνωρίζουν την Πέτρα. Αναγνωρίζουν το Θησαυροφυλάκιο αλλά υπάρχουν πολλά άλλα κάτω από τα πόδια μας» δήλωσε στη συνέχεια.

ανακάλυψηΙορδανίααρχαιολόγοι