Κόσμος|16.10.2024 16:41

Σεισμός στην Τουρκία: 94 τραυματίες μετά τα 5,9 Ρίχτερ στη Μαλάτια

Μαρία Ζαχαράκη

Η Τουρκία μετράει εκ νέου τις πληγές της από τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ και τους 77 μετασεισμούς που έπληξαν τη Μαλάτια, με συνολικά 94 ανθρώπους να τραυματίζονται, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία.

Όπως προκύπτει από την τελευταία ενημέρωση του Υπουργείου Εσωτερικών της γειτονικής χώρας, πέραν των 94 τραυματιών, συνολικά 187 πολίτες επλήγησαν από τον σεισμό, ενώ άλλοι 43 βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση. Μάλιστα, από τις 10:46 το πρωί, όταν και έγινε ο κύριος σεισμός στη Μαλάτια, έγιναν άλλοι 77 μετασεισμοί έως και τις 13:44, με μέγεθος από 0,7 έως 3 Ρίχτερ.

Συγκλονιστικά βίντεο από την Τουρκία:

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τα βίντεο από τη στιγμή που η Γη σείεται κάτω από τα πόδια των κατοίκων της Τουρκίας.

Λίγο πριν τις 11 το πρωί της Τετάρτης (16/10) μεγάλος σεισμός της τάξης των 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στην ανατολική Τουρκία. Το επίκεντρο ήταν κοντά στην περιοχή των ρηγμάτων της ανατολικής Ανατολίας και της Μαλάτιας και είχε διάρκεια περίπου 20 δευτερόλεπτα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί τρεις καταρρεύσεις κτηρίων στις επαρχίες Έλαζιγ, Μαλάτια και Σανλίουρφα.

Ακόμα και όσοι ήταν στον δρόμο και περπατούσαν κατάλαβαν τον σεισμό και «πάγωσαν».

Βίντεο από την κάμερα ασφαλείας σε γραφείο δείχνει τον υπάλληλο να τρέχει προς την έξοδο μόλις συνειδητοποιεί ότι ο σεισμός είναι μεγάλης έντασης, ενώ ο υπολογιστής πάνω στο γραφείο «πηγαινοέρχεται».

 Βίντεο από το σημείο του επίκεντρου του σεισμού τη στιγμή που χτυπά ο Εγκέλαδος

Τουρκίατραυματίεςσεισμόςμετασεισμός