Κόσμος|16.10.2024 22:49

Διαψεύδει η Τουρκία το «θερμό επεισόδιο» ανταλλαγής πυρών στα σύνορα με τη Συρία

Newsroom

Διαψεύδει, το Κέντρο Αντιμετώπισης Παραπληροφόρησης της Τουρκίας τις πληροφορίες για ανταλλαγή πυρών στα σύνορα με τη Συρία.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν είχαν καμία ανάμειξη στη σύγκρουση που σημειώθηκε στη Συρία »

Η υπηρεσία της τουρκικής προεδρίας, σε μία ανάρτηση στο Χ, υπογραμμίζει ότι, «Εξοστρακίστηκε οβίδα RPG 7 από μια ένοπλη σύγκρουση που σημειώθηκε στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας, και προσγειώθηκε σε ναρκοθετημένη περιοχή προκαλώντας πυρκαγιά. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν είχαν καμία ανάμειξη στη σύγκρουση που σημειώθηκε στη Συρία. Δεν υπάρχει καμία επίθεση εναντίον των συνόρων μας. Μη βασίζεστε σε δηλώσεις που γίνονται από ανεπίσημες πηγές».

«Δεν υπήρξε καμία επίθεση στο Kilis»

Ανακοίνωση για το τι συνέβη, εξέδωσε και η Νομαρχία του Kilis. «Σήμερα, γύρω στις 17.53, μία ρουκέτα RPG 7 έπληξε τη ναρκοθετημένη περιοχή και προκάλεσε πυρκαγιά σε βλάστηση στην περιοχή αυτή κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης μεταξύ δύο ομάδων SMO στην περιοχή εντός των συριακών συνόρων ΑΠΕΝΑΝΤΙ από το χωριό Akinci του Kilis. Οι εν λόγω εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανήκουν στη συριακή πλευρά των συνόρων. Δεν υπήρξε καμία επίθεση στο Kilis κατά τη διάρκεια του περιστατικού», ανέφερε.

 

 

ΤουρκίαΣυρίαΜέση Ανατολήανταλλαγή πυρώνειδήσεις τώρασύνορα