Κόσμος|17.10.2024 16:23

Γάζα: Φήμες ότι σκοτώθηκε ο ηγέτης της Χαμάς σε ισραηλινό χτύπημα

Newsroom

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί την τελευταία ώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ έπεσε νεκρός έπειτα από χτύπημα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Πρώτο σχόλιο IDF

Κοινή ανακοίνωση των IDF και της Shin Bet αναφέρει ότι στρατιώτες των IDF «σκότωσαν τρεις τρομοκράτες στη Γάζα και ότι οι δυνάμεις ασφαλείας ερευνούν την πιθανότητα ο Σινουάρ να ήταν μεταξύ των τριών. Οι ταυτότητες των τρομοκρατών δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις για την παρουσία ομήρων στην περιοχή».

Ο Σινουάρ είναι ο βασικός αρχιτέκτονας της επίθεσης στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023 που πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα, και διαδέχθηκε στην ηγεσία του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος τον Ισμαήλ Χανίγια που δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη τον Αύγουστο.

Πολύνεκρο χτύπημα σε σχολείο

Στο μεταξυ, τουλάχιστον 19 άτομα μεταξύ των οποίων και παιδιά, σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στην Τζαμπάλια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπως δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Στο χτύπημα αυτό τραυματίστηκαν επίσης δεκάδες άνθρωποι, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο Μεντάτ Αμπάς, ο οποίος πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει νερό για την κατάσβεση της φωτιάς. Δεν υπάρχει τίποτα».

Ισραήλειδήσεις τώραΛωρίδα της ΓάζαςΧαμάς