Κόσμος|17.10.2024 18:41

Γνωστή εταιρεία ανακάλεσε χιλιάδες αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη γιατί… περιείχαν ζάχαρη

Newsroom

Σε χιλιάδες ανακλήσεις κιβωτίων με αναψυκτικά προχώρησε η Coca Cola, καθώς τα προϊόντα περιείχαν ζάχαρη, ενώ δεν θα έπρεπε.

Αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη, περιείχαν ζάχαρη

Τα εν λόγω αναψυκτικά διανεμήθηκαν στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στις πολιτείες Ιντιάνα, Κεντάκι και Οχάιο, με τη διαδικασία ανάκλησης να ξεκινά στις 10 Σεπτεμβρίου και να ολοκληρώνεται σχεδόν έναν μήνα αργότερα. Σημειώνεται ότι ο κωδικός των προϊόντων ήταν «0 25000 12115 9» και όπως σημειώνει η New York Post, ανακλήθηκαν συνολικά 13.152 κιβώτια λεμονάδας χωρίς ζάχαρη, τα οποία έφεραν λάθος σήμανση.

Με βάση τις προδιαγραφές της εταιρείας, τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν θα έπρεπε να περιέχουν ζάχαρη. Εν τέλει, έγινε λάθος όταν συσκευάζονταν και υπήρχε η επιγραφή «Minute Maid Zero Sugar Lemonade».

Από τη μεριά της η Coca Cola ζήτησε συγγνώμη για το λάθος που έγινε, επισημαίνοντας ότι δεν θα επαναληφθεί. Πάντως, σύμφωνα με την Trace One (εταιρεία που διενεργεί ελέγχους) από το 2021 μέχρι το 2023 οι ανακλήσεις προϊόντων παρουσίασαν αύξηση κατά 20%, εν αναμονή των στοιχείων για το τρέχον έτος.

ανάκλησηCoca ColaΗΠΑ