Κόσμος|17.10.2024 21:50

Γαλλία: Εντοπίστηκε η σορός 15χρονης μήνες μετά την εξαφάνισή της – Τι ξεκλείδωσε τις έρευνες

Newsroom

Μακρά αστυνομική έρευνα ανακάλυψε τη σορό έφηβης γαλλίδας, που είχε εξαφανιστεί πριν από 13 μήνες. Το πτώμα του θύματος βρέθηκε σε δασική περιοχή της Γαλλίας, σε απόσταση 500 χιλιομέτρων από το σημείο που εμφανίστηκε ζωντανή για τελευταία φορά.

Τη 15χρονη, που στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρεται μόνο ως «Λίνα», αναζητούσε η αστυνομία, μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή της στις 23 Σεπτεμβρίου του 2023. Οι Αρχές είχαν συγκεντρώσει χιλιάδες αναφορές και είχαν πραγματοποιήσει εκατοντάδες συνεντεύξεις. Ερεύνησαν, παράλληλα, χιλιάδες οχήματα που θα μπορούσαν να έχουν σχέση με την εξαφάνισή της.

Ωστόσο, οδηγήθηκαν στη μακάβρια ανακάλυψη μετά την εξαγωγή των δεδομένων  GPS από το αυτοκίνητο του κύριου υπόπτου για τη δολοφονία. Η σορός της «Λίνα» εντοπίστηκε την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, σε δασώδη περιοχή της κεντρικής γαλλικής περιοχής Νιέβρ. Το κορίτσι είχε εξαφανιστεί περίπου 500 χιλιόμετρα μακριά, στην Αλσατία, στα ανατολικά της χώρας. Η ταυτοποίηση της σορού έγινε μέσω εξέτασης DNA όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής εισαγγελέας του Στρασβούργου, Αλεξάντερ Σεβριέ.

Την 23η Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, χάθηκε το σήμα εντοπισμού του smartphone της έφηβης, καθώς περπατούσε σε έναν μικρό δρόμο προς τον σταθμό του Saint-Blaise-La-Roche, ενός χωριού με μόλις 250 κατοίκους. Ήθελε να προλάβει το τρένο για το Στρασβούργο, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον φίλο της. Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για υποψία απαγωγής μία εβδομάδα αργότερα. Οι έρευνες ήταν άκαρπες για μήνες, μέχρι που εντοπίστηκε ένα αυτοκίνητο, Ford Puma, το οποίο ήταν γνωστό ότι βρισκόταν στην περιοχή όταν εξαφανίστηκε η Λίνα.

 Αυτοκτόνησε ο κύριος ύποπτος

Ο κύριος ύποπτος στην υπόθεση, 43χρονος Σάμιουελ Γκόνιν, χρησιμοποιούσε το όχημα. Συνελήφθη και αυτοκτόνησε τον περασμένο Ιούλιο, πριν προλάβει να ανακριθεί. Το γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο RTL ανέφερε ότι, ο ύποπτος, άφησε μια αποχαιρετιστήρια επιστολή. Μεταξύ άλλων, σε αυτήν ανέφερε πως, «έχω χάσει την τιμή μου, την αξιοπρέπειά μου, την ανθρωπιά μου, πρέπει να φύγω. Δεν ξέρω πώς να ελέγξω τον εαυτό μου». Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο φερόμενος ως δράστης, είχε νοσηλευτεί πολλές φορές σε ψυχιατρικές εγκαταστάσεις. Τον Ιανουάριο του 2024, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή, για οδήγηση υπό χρήση ναρκωτικών και κλοπή.

Η αστυνομία εντόπισε διάφορες στάσεις που είχε κάνει, αναλύοντας τα δεδομένα γεωγραφικού εντοπισμού του αυτοκινήτου του. Μεταξύ αυτών, και η στάση μία ημέρα μετά την εξαφάνιση της 15χρονης, που οδήγησε, τελικά, και στην εξεύρεση της σορού. Επικαλούμενο τον εισαγγελέα, το RTL ανέφερε πως, το άψυχο σώμα της Λίνα βρέθηκε κάτω από ένα ανάχωμα, βυθισμένο σε ένα ρέμα. Οι αρχές θα προσδιορίσουν την αιτία θανάτου της, μετά τη διεξαγωγή των μεταθανάτιων εξετάσεων, συμπεριλαμβανομένης της νεκροψίας. «Ακόμη και αν το σώμα μπορεί να είναι σε πολύ κακή κατάσταση, θα δώσει ορισμένες απαντήσεις», σημείωσε ο πρώην διευθυντής εργαστηρίου του τμήματος εγκληματολογικών επιστημών της γαλλικής εθνικής αστυνομίας στο RTL.

έφηβηειδήσεις τώραΓαλλίασορόςδολοφονίαπτώμαεξαφάνιση