Κόσμος|17.10.2024 19:51

Νότια Κορέα: «Ο μισογυνισμός είναι έγκλημα μίσους» - Τι αποφάσισε δικαστήριο

Newsroom

«Κίνητρο ενός εγκλήματος μίσους» είναι ο μισογυνισμός σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου στη Νότια Κορέα.

Απόφαση που φέρνει ικανοποίηση στις οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών

Από το δικαστήριο εξεταζόταν μήνυση που κατέθεσε γυναίκα σε βάρος άνδρα, ο οποίος της επιτέθηκε μέσα σε συνεργείο. Η εν λόγω γυναίκα είχε κοντά μαλλιά και αυτό οδήγησε τον δράστη να φωνάξει «οι φεμινίστριες θέλουν ξύλο».

Το δικαστήριο που έλαβε την απόφαση βρίσκεται στην περιφέρεια Τσανγκουόν και καταδίκασε τον άνδρα σε τριετή φυλάκιση, με το σκεπτικό ότι η πράξη του υποκινήθηκε από τον μισογυνισμό. Μάλιστα, η ποινή δεν είναι εφέσιμη, με τη γυναίκα να χάνει την ακοή της και έμεινε άνεργη, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι οργανώσεις που τη στηρίζουν.

Πάντως, η Νότια Κορέα έλαβε μια τέτοια απόφαση παρότι είναι μια συντηρητική χώρα, με την τοξοβόλο Αν Σαν (κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021 στο Τόκιο) να δέχεται επίθεση επειδή είχε κοντά μαλλιά και τη θεωρούσαν φεμινίστρια.

Από εκεί και πέρα, φεμινιστικές οργανώσεις χαρακτηρίζουν ιστορική την απόφαση του δικαστηρίου, υπογραμμίζοντας ότι τα μισογύνικα εγκλήματα δεν τιμωρούνται επαρκώς, γεγονός που ενισχύει τα στερεότυπα.

ΚαταδίκηδικαστήριοΝότια Κορέα