Κόσμος|18.10.2024 14:23

Δήμαρχος απαγορεύει τους κάκτους σε κτίρια της Γερμανίας - Ποιος ο λόγος

Newsroom

Πόλη στην Γερμανία απαγόρευσε το φυτό κάκτο από το δημαρχείο, τα σχολεία και τα φυτώρια.

Ποιος ο λόγος

Ο δήμαρχος της πόλης Plettenberg, κοντά στο Ντίσελντορφ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, απαγόρευσε τα αγκαθωτά φυτά από τα δημοτικά κτίρια, αφού ένας άνδρας χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη επειδή τραυματίστηκε σε έναν κάκτο που βρισκόταν σε ένα σχολικό κτίριο.

Σύμφωνα, με τα τοπικά μέσα, το συμβούλιο τόνισε ότι «Ο τραυματισμός στο χέρι του ενήλικου άνδρα θα μπορούσε εύκολα να είναι ένας σοβαρός τραυματισμός στο πρόσωπο σε ένα μικρό παιδί».

«Πρέπει να απομακρυνθούν αμέσως από τα δημοτικά κτίρια»

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το Sky news το συμβούλιο φέρεται να δήλωσε ότι η φύση του τραυματισμού δεν μπορεί να αποκαλυφθεί «λόγω της ανάγκης προστασίας των προσωπικών δικαιωμάτων και της ιδιωτικής ζωής του προσωπικού μας».

Σε επιστολή του προς τους τοπικούς κρατικούς υπαλλήλους, ο δήμαρχος του Plettenberg, Ούλριχ Σούλτε έγραψε: «Λόγω της τρέχουσας κατάστασης, όλοι οι επίσημοι και ιδιωτικοί κάκτοι (Cactaceae) πρέπει να απομακρυνθούν αμέσως από τα δημοτικά κτίρια».

Και συνέχισε «Η απαγόρευση γίνεται επειδή τα φυτά αυτά θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς.Ακόμη και αν αυτή η εντολή φαίνεται περιπετειώδης, υπερβολική, περιττή ή γελοία σε ορισμένους εργαζόμενους, έχει σοβαρό υπόβαθρο όσον αφορά την προστασία της υγείας όλων των εργαζομένων και ιδιαίτερα των παιδιών στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς».

Πού θα απαγορευτούν οι κάκτοι

Οι κάκτοι θα απαγορευτούν στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς αλλά και σε όλους τους δημοτικούς χώρους της πόλης Plettenberg.

ειδήσεις τώραΓερμανίαΚάκτοςδήμαρχος