Μήνυμα Χαμενεΐ στο Ισραήλ για τον θάνατο του Σινουάρ: «Η Χαμάς είναι και θα παραμείνει ζωντανή»
NewsroomΗ Χαμάς «είναι και θα παραμείνει ζωντανή» παρά το θάνατο του αρχηγού του, του Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος σκοτώθηκε στη διάρκεια ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης, δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
«Η απώλειά του είναι σίγουρα οδυνηρή για το μέτωπο της αντίστασης» στο Ισραήλ, «όμως (το μέτωπο της αντίστασης) δεν πρόκειται να σταματήσει με το μαρτύριο του Σινουάρ», διαβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ο αγιατολάχ Χαμενεΐ.
«Χαστούκισε με θάρρος το Ισραήλ»
Το Ιράν δεν αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ και, μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979, έχει καταστήσει την παλαιστινιακή υπόθεση έναν από τους πυλώνες της εξωτερικής πολιτικής του.
Ο Γιαχία Σινουάρ «ήταν μια λαμπρή φυσιογνωμία της αντίστασης και του αγώνα» εναντίον του Ισραήλ, τόνισε ο αγιατολάχ Χαμενεΐ.
«Στάθηκε με ακλόνητη αποφασιστικότητα εναντίον του απάνθρωπου και επιθετικού εχθρού και τον χαστούκισε με θάρρος», πρόσθεσε.
Ο Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος βρισκόταν για καιρό στη σκιά πριν τεθεί το καλοκαίρι επικεφαλής της Χαμάς, θεωρείται ο αρχιτέκτονας της χωρίς προηγούμενο επίθεσης του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, η οποία έχει βυθίσει έκτοτε την περιοχή σε μια αιματηρή σύγκρουση.
Την παραμονή του διορισμού του Σινουάρ επικεφαλής της Χαμάς τον Αύγουστο, ο ανώτατος Ιρανός ηγέτης είχε δημοσιοποιήσει μέσω του ιστοτόπου του ένα βίντεο μιας σπάνιας συνάντησής του μαζί του το 2011.
- Ανατροπές, πισωγυρίσματα και λάθη στη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών - Η οργή των συγγενών και η αγωνία για το πόρισμα του ΕΜΠ
- Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό: Τα πρόσωπα των δύσκολων αποστολών, οι αμετακίνητοι και οι ασκήσεις ισορροπίας
- Καταγγελία για ρατσιστικά σχόλια από καθηγητή της Νομικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο
- Οι αλιείς εκπέμπουν SOS: Δεμένα στα λιμάνια τα αλιευτικά σκάφη εξαιτίας έλλειψης πληρωμάτων