Κόσμος|19.10.2024 22:41

«Πονοκέφαλος» μετά το χτύπημα στη βίλα του Νετανιάχου - Δεύτερη φορά που η Χεζμπολάχ... πιάνει στον ύπνο την ισραηλινή αεράμυνα

Newsroom

Σε βίντεο καταγράφηκε το ένα από τα τρία drones - καμικάζι της Χεζμπολάχ που εκτοξεύτηκαν προς την κατοικία του Νετανιάχου στο Ισραήλ, «γεννώντας» ερωτήματα για το σύστημα αεράμυνας της χώρας αλλά και ανησυχία για την ισραηλινή απάντηση.

Στο συγκρότημα της Καισαρείας που βρίσκεται και το σπίτι του Μπενιαμίν Νετανιάχου οι έρευνες των Αρχών ασφαλείας συνεχίζονται, ενώ κάτοικοι καταγγέλλουν πως εκεί δεν ήχησαν σειρήνες.

Η οικία του Νετανιάχου ήταν κλειστή, λένε κύκλοι κοντά στον πρωθυπουργό, καθώς ο ίδιος και η οικογένειά του διαμένουν σε άλλο σημείο στο Ισραήλ.

Το βίντεο - ντοκουμέντο

Η περιοχή γύρω από το σπίτι του Ισραηλινού πρωθυπουργού είναι αποκλεισμένη και ενώ εικόνες με ζημιές κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, το Ισραήλ λέει πως δεν υπάρχει κάποια ζημία ή καταστροφή στην οικία του Νετανιάχου.

Οι αρμόδιες Αρχές παραμένουν στο σημείο και διεξάγουν έρευνες.

Η πρώτη φωτογραφία από το χτύπημα

Σε μία φωτογραφία που κυκλοφόρησε αποτυπώνεται το πλήγμα κοντά στην κατοικία του Νετανιάχου στην Καισάρεια. Οι ζημιές στο σπίτι του είναι ορατές.

Δεύτερη φορά drone της Χεζμπολάχ... πιάνει στον ύπνο την ισραηλινή αεράμυνα

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται στόχος πρωθυπουργική κατοικία Ισραηλινού πρωθυπουργού σε όλη την διάρκεια της ιστορίας και σε όλη την διάρκεια της κρίσης. Γι’ αυτόν τον λόγο θεωρείται ένα σημείο καμπής, ένα σημείο - ορόσημο του συγκεκριμένου πολέμου που ενδεχομένως να φέρει και συνέπειες. Μεγάλη συζήτηση, βέβαια, διεξάγεται και για το drone το οποίο κατάφερε να φτάσει τουλάχιστον κοντά, αν όχι ακριβώς πάνω, στην πρωθυπουργική κατοικία, όπως μεταδίδει η απεσταλμένη του OPEN στο Ισραήλ, Αδαμαντία Λιόλιου.

Το πώς το συγκεκριμένο drone διέφυγε του ραντάρ είναι ο «πονοκέφαλος» του Ισραήλ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, καθώς αν και το Ισραήλ έχει πολύ καλές μυστικές υπηρεσίες και ξέρει τα πάντα, το συγκεκριμένο ζήτημα είναι θολό.

Πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός πως οι σειρήνες ήχησαν και σήμερα -όπως και την προηγούμενη φορά δηλαδή πριν από περίπου έξι μέρες- αργότερα, αφού δηλαδή έγινε η επίθεση. Αυτό, κάνει τους κατοίκους του συγκεκριμένου συγκροτήματος να ανησυχούν.

Όπως λένε, πρώτα άκουσαν την έκρηξη και στη συνέχεια ήχησαν οι σειρήνες. Συνεπώς, είχαν μηδενικό χρόνο αντίδρασης -κάτι που δείχνει πως υπάρχει και ένα κενό ασφαλείας.

Σίγουρες οι εξελίξεις - Η Χεζμπολάχ έχει ακόμα δυνατότητες

Ανώτεροι αξιωματούχοι δείχνουν το Ιράν ως ένοχο για το χτύπημα στο εξοχικό του Νετανιάχου. Σε κάθε περίπτωση, η Χεζμπολάχ αποτελεί δορυφόρο του Ιράν, γι’ αυτόν τον λόγο αναμένουμε εξελίξεις.

Άλλωστε, είδαμε και το διάγγελμα του Ισραηλινού πρωθυπουργού, που εμφανίστηκε με μια χαλαρή διάθεση, φορώντας γυαλιά ηλίου, να λέει ότι «εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος για να καταφέρουμε να νικήσουμε το Ιράν, όπως επίσης και τους δορυφόρους του» και αυτό είναι και ένα προμήνυμα ενδεχομένως για το τι θα ακολουθήσει

Αξίζει να σταθούμε, όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος του OPEN, και στο γεγονός ότι η Χεζμπολάχ έχει ακόμη δυνατότητες, έστω κι αν συνεχίζονται με πολύ δυναμικό τρόπο οι επιχειρήσεις στη Βηρυτό όπως τον νότιο Λίβανο. Μετά από τη συγκεκριμένη επίθεση το Σάββατο (19/10) που στοχοποιήθηκε η προσωπική κατοικία του Νετανιάχου, είχαμε εντατικοποίηση των βομβαρδισμών, με τουλάχιστον 15 επιθέσεις μέχρι το μεσημέρι.

Νετανιάχου: Σοβαρό λάθος η απόπειρα της Χεζμπολάχ να με δολοφονήσει

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε δεύτερη δήλωσή του για την επίθεση είπε πως η απόπειρα της φιλοϊρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ να δολοφονήσει τον ίδιον και τη σύζυγό του ήταν «σοβαρό λάθος», μετά τη δήλωση του εκπροσώπου του ότι ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο στην εξοχική κατοικία του.

«Οι σύμμαχοι του Ιράν που προσπάθησαν να με δολοφονήσουν, εμένα και τη σύζυγό μου, σήμερα, έκαναν ένα σοβαρό λάθος», ανέφερε ο Νετανιάχου σε μια δήλωση. «Λέω στους Ιρανούς και στους εταίρους τους του άξονα του κακού: όποιος κάνει κακό σε πολίτες του Ισραήλ θα πληρώσει υψηλό τίμημα», πρόσθεσε.

Καμία από τις οργανώσεις που εκτοξεύουν πυρά εναντίον του Ισραήλ τον τελευταίο χρόνο, περιλαμβανομένης της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ, δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

ΙσραήλΜπένιαμιν ΝετανιάχουΤεχεράνηΜπενιαμίν ΝετανιάχουdronesdroneΧεζμπολάχπύραυλοιειδήσεις τώραΙράν