Κόσμος|20.10.2024 13:55

Σκληρή η απάντηση του Ισραήλ στη Χεζμπολάχ: Έπληξε στρατηγείο της - Νεκρά τρία υψηλόβαθμα στελέχη

Newsroom

Όπως αναμενόταν, σκληρή απάντηση έδωσε το Ισραήλ στη Χεζμπολάχ μετά την στοχοποίηση της κατοικίας του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ένα συμβολικό χτύπημα στην καρδιά της Κεσαρείας, καθώς σήμερα επιτέθηκε στο επιτελείο των υπηρεσιών πληροφοριών της οργάνωσης και σε ένα υπόγειο εργαστήριο παραγωγής όπλων στη Βηρυτό.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε ξεκαθαρίσει πως η προσπάθεια αυτή δεν θα έμενε αναπάντητη και απείλησε πως θα είναι υψηλό το τίμημα για τους δράστες. «Η Χεζμπολάχ, σύμμαχος του Ιράν, που προσπάθησε να με δολοφονήσει, εμένα και τη γυναίκα μου, διέπραξε σοβαρό λάθος» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Λέω στους Ιρανούς και τους συμμάχους τους στον άξονα του κακού: Οποιοσδήποτε αποπειράται να βλάψει τους πολίτες του Ισραήλ θα πληρώνει υψηλό τίμημα».

Νεκρά τρία υψηλόβαθμα στελέχη της Χεζμπολάχ

Σύμφωνα με το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI, επλήγησαν οι συνοικίες Χαρέτ Χρέικ και Χαντάτ Μπεϊρούτ, προπύργια του φιλοϊρανικού ισλαμιστικού λιβανικού κινήματος που βρίσκεται σε ανοιχτό πόλεμο με το Ισράηλ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι «εξάλειψε» τρεις αξιωματούχους της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Το ANI μετέδωσε πως ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιήσε στη διάρκεια της νύχτας πλήγματα σε δεκάδες χωριά και πόλεις του νότιου Λιβάνου, στοχοθετώντας κυρίως την πόλη Ναμπατίγια για τρίτη φορά αυτή την εβδομάδα.

«Μαχητικά αεροπλάνα έπληξαν (...) επτά φορές την πόλη της Ναμπατίγια», μετέδωσε το πρακτορείο, ενώ προσέθεσε ότι τα ισραηλινά αεροπλάνα «πραγματοποίησαν πλήγματα» σε περισσότερες από 50 πόλεις και χωριά και έκανε λόγο για θύματα.

70 ρουκέτες εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ

Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ συνεχίζει να εξαπολύει ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι περίπου 70 βλήματα εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στο Ισραήλ την Κυριακή.

Το σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ αναχαίτισε ορισμένα από αυτά, προσθέτει σε ανάρτησή του στο Χ.

«Μετά τις σειρήνες που ήχησαν μεταξύ 11:09 και 11:12 π.μ. στις περιοχές της Δυτικής Γαλιλαίας και της Άνω Γαλιλαίας, εντοπίστηκαν περίπου 70 βλήματα που πέρασαν από τον Λίβανο», αναφέρει ο στρατός.

Ανεβαίνει ο αιματηρός απολογισμός από τον βομβαρδισμό κατοικημένης περιοχής στη Γάζα

Παράλληλα, τουλάχιστον 87 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή αγνοούνται κάτω από τα συντρίμμια μετά την ισραηλινή επίθεση χθες στην πόλη Μπέιτ Λάχια, στη βόρεια Γάζα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από την 7η Οκτωβρίου του 2023, οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 42.603 Παλαιστινίους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό 99.795, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

ΙράνΧαμάςΛίβανοςΛωρίδα της ΓάζαςΒηρυτόςειδήσεις τώραΙσραήλΧεζμπολάχ