Κόσμος|20.10.2024 20:52

Γάζα: 73 νεκροί σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ - Πολλοί εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια

Newsroom

Σε δύο μέτωπα μαίνονται οι μάχες σήμερα, Κυριακή, καθώς το Ισραήλ στόχευσε ένα «κέντρο διοίκησης» της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό αλλά εξαπέλυσε και αεροπορική επιδρομή στη Γάζα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 73 ανθρώπους.

Η επίθεση στη Γάζα έπληξε πολλά σπίτια καθώς και ένα πολυώροφο κτίριο κατοικιών στην Μπέιτ Λαχίγια, στο βόρειο τμήμα της περιοχής, ανακοίνωσαν οι Αρχές, χαρακτηρίζοντάς την «σφαγή». Πολλοί άνθρωποι παγιδεύτηκαν κάτω από τα συντρίμμια.

Δημοσιογράφος της Hurriyet, που βρίσκεται στη Γάζα, δήλωσε ότι μεγάλα κομμάτια σκυροδέματος εμπόδιζαν τον δρόμο προς τις βομβαρδισμένες περιοχές, καθιστώντας δύσκολη τη διενέργεια αποστολών διάσωσης, με αποτέλεσμα να υπάρξουν περισσότερα θύματα, τα περισσότερα από τα οποία ήταν γυναίκες και παιδιά.

Εκπρόσωπος της πολιτικής άμυνας δήλωσε ότι «έχουμε περισυλλέξει περισσότερους από 400 τραυματίες από τις διάφορες στοχευμένες περιοχές στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας», συμπεριλαμβανομένης της Τζαμπάλια και του προσφυγικού καταυλισμού, από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση του Ισραήλ.

νεκροίΛωρίδα της Γάζαςειδήσεις τώραΙσραήλΓάζα