Κόσμος|20.10.2024 21:36

Ισραηλινός στρατός: Θα χτυπήσουμε απόψε τοποθεσίες στον Λίβανο που σχετίζονται με «χρηματοδότηση της Χεζμπολάχ»

Newsroom

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, λέει ότι θα εκδώσουν σύντομα εντολές εκκένωσης προς τους πολίτες στον Λίβανο για να απομακρυνθούν από τοποθεσίες της Χεζμπολάχ που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση και χρησιμοποιούνται από την τρομοκρατική οργάνωση, πριν ξεκινήσει τις αεροπορικές επιδρομές.

«Σε λίγο, θα εκδώσουμε έγκαιρες προειδοποιήσεις εκκένωσης προς τους κατοίκους του Λιβάνου στη Βηρυτό και σε άλλες περιοχές, για να απομακρυνθούν από χώρους που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατικής δραστηριότητας της Χεζμπολάχ», δήλωσε ο Χαγκάρι, σύμφωνα με το Times of Israel.

«Θα αποκαλύψουμε πώς το Ιράν χρηματοδοτεί την τρομοκρατική δραστηριότητα»

«Τονίζω εδώ ότι όποιος βρίσκεται κοντά στις τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατικής δραστηριότητας της Χεζμπολάχ απαιτείται να απομακρυνθεί αμέσως από αυτές», λέει.

«Θα χτυπήσουμε πολλές τοποθεσίες τις επόμενες ώρες και περισσότερες τοποθεσίες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τις επόμενες ημέρες θα αποκαλύψουμε πώς το Ιράν χρηματοδοτεί την τρομοκρατική δραστηριότητα της Χεζμπολάχ χρησιμοποιώντας ως κάλυψη πολιτικά ιδρύματα και ενώσεις», συνεχίζει ο Χαγκάρι.

«Θα τους χτυπήσουμε απόψε και θα ενημερώσουμε με τα αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες», προσθέτει.

ειδήσεις τώραΙσραήλΛίβανοςΧεζμπολάχΒηρυτός