Κόσμος|20.10.2024 23:04

Το Ισραήλ αποφασισμένο για κλιμάκωση: Ξεκίνησαν τα πλήγματα στο οικονομικό δίκτυο της Χεζμπολάχ

Newsroom

Ξεκίνησαν τα χτυπήματα που προανήγγειλε ο ισραηλινός στρατός σε τραπεζικά ιδρύματα στη Βηρυτό. Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Κυριακή (20/10) πως θα εξαπολύσει στοχευμένα πλήγματα σε εγκαταστάσεις που συνδέονται με τη χρηματοδότηση της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Μάλιστα, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού τόνισε πως οι Λιβανέζοι κάτοικοι πρέπει να εγκαταλείψουν περιοχές κοντά στις εγκαταστάσεις αυτές.

«Τονίζω εδώ ότι όποιος βρίσκεται κοντά στις τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατικής δραστηριότητας της Χεζμπολάχ απαιτείται να απομακρυνθεί αμέσως από αυτές», δήλωσε -λίγο πριν ξεκινήσουν τα χτυπήματα.

Τέσσερα πλήγματα

Το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI έκανε λόγο για τέσσερα πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στον νότιο τομέα της Βηρυτού εναντίον γραφείων ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ απ' όπου ο ισραηλινός στρατός είχε καλέσει τους κατοίκους να απομακρυνθούν.

Σύμφωνα με το ANI, τέσσερα πλήγματα σε διάφορα σημεία του νότιου τομέα της Βηρυτού έθεσαν στο στόχαστρο «θυγατρικές της Al-Qard al-Hassan», μιας χρηματοπιστωτικής εταιρείας σε βάρος της οποίας έχουν επιβάλει κυρώσεις οι ΗΠΑ και η οποία κατηγορείται ότι χρηματοδοτεί τη φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ.

«Θα αποκαλύψουμε πώς το Ιράν χρηματοδοτεί την τρομοκρατική δραστηριότητα»

«Θα χτυπήσουμε πολλές τοποθεσίες τις επόμενες ώρες και περισσότερες τοποθεσίες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τις επόμενες ημέρες θα αποκαλύψουμε πώς το Ιράν χρηματοδοτεί την τρομοκρατική δραστηριότητα της Χεζμπολάχ χρησιμοποιώντας ως κάλυψη πολιτικά ιδρύματα και ενώσεις», γνωστοποίησε επίσης ο Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Θα τους χτυπήσουμε και θα ενημερώσουμε με τα αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.

Συνολικά, ο ισραηλινός στρατός έδωσε εντολή στους αμάχους κοντά σε 22 τοποθεσίες στον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένης της Βηρυτού, να απομακρυνθούν.

Μπενιαμίν ΝετανιάχουΛίβανοςΧεζμπολάχειδήσεις τώραΒηρυτόςΙσραήλΜπένιαμιν Νετανιάχου