Κόσμος|21.10.2024 11:57

Ισραήλ: Συζητήθηκαν «νέες ιδέες» για τη Γάζα - Τι είπε εκπρόσωπος του Νετανιάχου

Newsroom

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως «νέες ιδέες» σχετικά με μια συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται στη Γάζα συζητήθηκαν από υψηλόβαθμους αξιωματούχους στο υπουργικό συμβούλιο.

«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τέθηκαν νέες ιδέες για μια πρόταση απελευθέρωσης ομήρων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε πριν από την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του υπουργείου Άμυνας στο Τελ Αβίβ, ότι αναζητούν μια ευκαιρία για να τελειώσει ο πόλεμος στη Γάζα, με μια συμφωνία για τους ομήρους.

Μάλιστα, ο ίδιος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Times of Israel αποκάλεσε την σορό του δολοφονηθέντα ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ ως «άλλο ένα διαπραγματευτικό χαρτί» στις διαπραγματεύσεις.

«Δεν τελειώνει ο πόλεμος αν δεν επιτύχουμε τους στόχους μας»

Το γραφείο ωστόσο του Νετανιάχου αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα αυτά, απαντώντας πως: «Δεν θα τερματίσουμε τον πόλεμο μέχρι να επιτύχουμε όλους τους στόχους μας».

«Συνεχίζουμε να ασκούμε στρατιωτική πίεση στη Χαμάς», δήλωσε νωρίτερα αξιωματούχος του πρωθυπουργικού γραφείου. «Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα στην Τζαμπαλίγια. Συνεχίζουμε να σκοτώνουμε μέλη της Χαμάς. Πιέζουμε για μια ψυχολογική κατάρρευση».

επίθεσηΧαμάςΙσραήλΤεχεράνηΜπένιαμιν Νετανιάχουειδήσεις τώραΛωρίδα της Γάζας