Κόσμος|21.10.2024 22:15

Ισραήλ: Το OPEN στο νοσοκομείο-καταφύγιο της πόλης Σαφέντ

Newsroom

Στην πόλη Σαφέντ, που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, βρέθηκε το OPEN, με το νοσοκομείο της πόλης να έχει μετατραπεί σε καταφύγιο.

Το νοσοκομείο «Ζιβ» δέχεται κάθε μέρα πολλούς ασθενείς, όπως τονίζει στην κάμερα του OPEN και την Αδαμαντία Λιόλιου ο Σαλμάν Ζάρκα.

Πώς είναι η καθημερινότητα στο νοσοκομείο - καταφύγιο

«Μετά τη χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο, ξεκίνησε ένα μεγάλο κύμα ασθενών. Πρώτα από όλα έχουμε περισσότερες ρουκέτες και από την άλλη πλευρά έχουμε περισσότερους τραυματίες που χρειάζονται τις υπηρεσίες μας. Επομένως είμαστε σε μια περίοδο που χρειάζεται ενίσχυση και λιγότερα περιστατικά ρουτίνας. Είμαστε πιο επικεντρωμένοι στους τραυματίες που δυστυχώς έρχονται στο νοσοκομείο και χρειάζονται θεραπεία εδώ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Κάποιες περιπτώσεις είναι σοβαρές. Θυμάμαι τι έγινε στο Ρος Χασανά, πότε πέντε σοβαρά τραυματίες ήρθαν εδώ και όλοι χρειάζονταν χειρουργείο και μονάδα εντατικής θεραπείας. Αφού τους σταθεροποιήσαμε, τους παρείχαμε φροντίδα και τους σώσαμε τη ζωή, τους μεταφέραμε στο κέντρο του Τελ Αβίβ και πάλι προετοιμαστήκαμε για ένα ακόμα κύμα τραυματιών», προσθέτει στη συνέχεια ο διοικητής του νοσοκομείου «Ζιβ».

«Είναι ένας από τους χώρους ασφάλειάς μας. Σε κανονική βάση τον χρησιμοποιούμε ως συνεδριακό κέντρο», σημειώνει η Σαρόν, εκπρόσωπος Τύπου του νοσοκομείου, δείχνοντας στην κάμερα του OPEN το πώς έχει διαμορφωθεί η αίθουσα που βρίσκεται κάτω από το έδαφος.

ΛίβανοςΙσραήλτραυματίεςΜέση Ανατολή