Κόσμος|24.10.2024 18:55

Εκλογές ΗΠΑ 2024: Παραιτήθηκε η αρχισυντάκτρια των LA Times μετά την απόσυρση της στήριξης στην Κάμαλα Χάρις

Newsroom

Την παραίτησή της από την ιστορική εφημερίδα LA Times ανακοίνωσε η αρχισυντάκτης, Μάριελ Γκάρζα μετά την απόφαση του ιδιοκτήτη της εφημερίδας να αποσύρει τη στήριξή του από την Κάμαλα Χάρις και να προωθήσει τις καμπάνιες και των δυο υποψηφίων, δύο εβδομάδες πριν τις κάλπες της 5ης Νοεμβρίου.

Η ίδια αποχώρησε τονίζοντας ότι δε δέχεται να σιωπήσει σε μία τόσο σημαντική στιγμή για τις ΗΠΑ.

«Παραιτούμαι επειδή θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν είμαι εντάξει με το να σιωπούμε», δήλωσε η Γκάρζα στο Columbia Journalism Review και συνέχισε: «Σε επικίνδυνους καιρούς, οι ειλικρινείς άνθρωποι πρέπει να ορθώσουν το ανάστημά τους. Έτσι υψώνω το δικό μου ανάστημα». «Έχουμε δημοσιεύσει τόσα άρθρα που λένε ότι (ο Τραμπ) δεν πρέπει να επανεκλέγει. Τώρα φαινόμαστε δειλοί και υποκριτές και ίσως ακόμη και λίγο σεξιστές και ρατσιστές» πρόσθεσε η Γκάρζα στο Columbia Journalism Review.

Υπεραμύνθηκε της απόφασής του ο ιδιοκτήτης

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης των Los Angeles Times, Πατ Σουν-Σιονγκ, διευκρίνισε τη στάση του με ανάρτηση του στο X εξηγώντας ότι είπε να δημοσιεύσουν μία στήλη όπου παρουσιάζουν τις θετικές και τις αρνητικές συνέπειες που θα είχαν οι πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και της Κάμαλα Χάρις.

«Βάζοντας αυτές τις σαφείς και αμερόληπτες πληροφορίες δίπλα-δίπλα, οι αναγνώστες μας θα μπορούσαν να αποφασίσουν ποιος υποψήφιος αξίζει να είναι πρόεδρος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια», έγραψε. Μάλιστα, ο Σουν-Σιογνκ έριξε την ευθύνη στους συντάκτες του, οι οποίοι, όπως λέει, «αντί να ακολουθήσουν την πρόταση μου, επέλεξαν να σιωπήσουν και εγώ αποδέχτηκα την απόφασή τους».

Η συντεχνία των εργαζομένων εξέφρασε την ανησυχία της «για την απόφαση του ιδιοκτήτη να μπλοκάρει μια προγραμματισμένη υποστήριξη στην προεδρική κούρσα», ενώ οι Ρεπουμπλικανοί χαρακτήρισαν την εξέλιξη ως «το πιο πρόσφατο πλήγμα» στην καμπάνια της Κάμαλα.

Πολλοί αναγνώστες της σελίδας εξοργίστηκαν με την στροφή των LA Times και αποφάσισαν να ακυρώσουν την συνδρομή τους.

ειδήσεις τώραεκλογές ΗΠΑΗΠΑΚάμαλα ΧάριςΕκλογές ΗΠΑ 2024Ντόναλντ Τραμπ