Κόσμος|25.10.2024 16:59

Ερντογάν: Οι «ιμπεριαλιστικές συμμορίες» και τα όργανά τους δεν θα σύρουν την Τουρκία στο σκοτάδι

Μαρία Ζαχαράκη

Μηνύματα προς εσωτερικούς και εξωτερικούς «εχθρούς» έστειλε ξανά σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την έκθεση της Αμυντικής Βιομηχανίας SAHA EXPO 2024, τονίζοντας τα επιτεύγματα της τουρκικής στρατιωτικής ισχύος, που στόχο έχουν -όπως είπε- να θωρακίσουν τη χώρα τόσο από την εσωτερική απειλή, όσο και από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, που υποστηρίζουν «σκοτεινά» τους τρομοκράτες που στοχεύουν την Τουρκία.

Αποφασιστικότητα πάνω από τη θλίψη

Αναφερόμενος στην τρομοκρατική επίθεση στην ΤΑΙ, ο Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε για μία ακόμη πιο μαχητική αποφασιστικότητα, που γέννησε η επίθεση στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία ΤΑΙ.

«Αν και η θλίψη μας είναι μεγάλη λόγω των νεκρών μας, η αποφασιστικότητά μας να πολεμήσουμε εναντίον των αχρείων που συνωμοτούν εναντίον της χώρας μας στην Τουρκία εδώ και 100 χρόνια είναι πολύ μεγαλύτερη», είπε, προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσουμε να λιώνουμε τα κεφάλια όσων νομίζουν ότι θα μας κάνουν να υποχωρήσουμε με τέτοιες προδοτικές πράξεις. Η Δημοκρατία της Τουρκίας έχει τη δύναμη, την ικανότητα και την αποφασιστικότητα να εξαλείψει όλες τις απειλές για την επιβίωσή της στην πηγή».

Μια «Τουρκία χωρίς τρομοκρατία»

Στη συνέχεια, με τον συνήθη τόνο του τιμωρού, ο Ερντογάν υπενθύμισε ότι κάθε διαφωνία ή εξωτερική πίεση θα βρει την απάντησή της.

«Στη χθεσινή μας συνάντηση ασφαλείας, συζητήσαμε λεπτομερώς την προδοτική τρομοκρατική επίθεση και τα μέτρα που θα λάβουμε. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μπει ανάμεσά μας στο δρόμο για μια ‘Τουρκία χωρίς τρομοκρατία’, όπου 85 εκατομμύρια άνθρωποι θα ζουν ειρηνικά και ήρεμα ως αδέλφια».

Σκοτεινές ιμπεριαλιστικές συμμορίες

Με αιχμές προς την Ουάσιγκτον, ο Τούρκος πρόεδρος τη «φωτογράφισε» ξανά ως υπεύθυνη για τα δίκτυα τρομοκρατίας που δρουν εντός της χώρας. Αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές δυνάμεις συνωμοτούν εναντίον της Τουρκίας, παρουσιάζει τη χώρα ως ανθεκτική και ισχυρή απέναντι όχι μόνο στις τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά και σε όσους έξωθεν επιχειρούν να την αποσταθεροποιήσουν μέσω αυτών.

«Δεν επιτρέπουμε και δεν θα επιτρέψουμε στους εχθρούς της Τουρκίας να σύρουν τη χώρα μας στο σκοτάδι. Θεού θέλοντος, η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι μεγαλύτερη, ισχυρότερη και ανθεκτικότερη όχι μόνο από όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά και από τις ιμπεριαλιστικές συμμορίες που εξαπέλυσαν αυτά τα δολοφονικά δίκτυα εναντίον μας.

Ούτε οι δολοφόνοι που έχουν αίμα στα χέρια τους, ούτε εκείνοι που εξαπέλυσαν αυτούς τους δολοφόνους εναντίον μας θα μπορέσουν να εμποδίσουν την ευλογημένη πορεία της χώρας μας».

Το «έπος» της αμυντικής βιομηχανίας

Με περισσή υπερηφάνεια, ο Ταγίπ Ερντογάν εξήρε ξανά τα επιτεύγματα στην αμυντική βιομηχανία, παρουσιάζοντάς τα ως δικά του ανδραγαθήματα, παρά τα πολυάριθμα «εξωτερικά» εμπόδια:

«Παρόλα τα εμπόδια που τέθηκαν μπροστά μας, τα μυστικά και ανοιχτά εμπάργκο που υποστήκαμε, το σαμποτάζ των δικτύων προδοσίας στο εσωτερικό μας και τους περιορισμούς που καταπάτησαν το δίκαιο της συμμαχίας, γράψαμε κυριολεκτικά ένα έπος στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας τα τελευταία 22 χρόνια».

«Πυραυλική στρατηγική»

Αποκαλύπτοντας τους νέους στόχους στον τομέα της Άμυνας, ο Τούρκος πρόεδρος εξήγγειλε εστίαση σε κατασκευή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

«Λαμβάνουμε μέτρα για να ενισχύσουμε με αποφασιστικότητα τις ικανότητές μας σε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς», τόνισε, ενώ καυχήθηκε για τον τουρκικό δορυφόρο Imece, που είναι ικανός να παρακολουθεί όλον τον κόσμο...

Το «μάτι» της Τουρκίας στον κόσμο

«Με τον Imece, τον πρώτο εγχώριο και εθνικό δορυφόρο επιτήρησης της Τουρκίας, τον οποίο εκτοξεύσαμε στο διάστημα πέρυσι, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να λαμβάνουμε εικόνες από οπουδήποτε στον κόσμο χωρίς περιορισμούς», ανέφερε.

«Αποτρεπτική» Τουρκία λόγω Ισραήλ

Αυτή τη φορά, η ενδυνάμωση της αμυντικής του πολιτικής, όπως επιχειρηματολόγησε ο Τούρκος πρόεδρος, πηγάζει από τις ενέργειες του Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή:

«Είδαμε τόσο στη γενοκτονία στη Γάζα, όπου 50.000 αθώοι άνθρωποι σφαγιάστηκαν ανελέητα, όσο και στις επιθέσεις κατά του Λιβάνου ότι η τουρκική αμυντική βιομηχανία πρέπει να είναι ισχυρή από κάθε άποψη. Είναι επιτακτική ανάγκη η αποτρεπτική μας ικανότητα να βρίσκεται στο αποκορύφωμά της όχι μόνο για την ασφάλεια των πολιτών μας, αλλά και για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας», κατέληξε.

τρομοκρατική επίθεσηειδήσεις τώραΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκία