Κόσμος|28.10.2024 18:20

Γιαχία Σινουάρ: Στο «φως» νέο βίντεο του ισραηλινού στρατού με τις τελευταίες στιγμές του μαχητή της Χαμάς

Newsroom

Νέα συγκλονιστικά πλάνα από τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, έδωσε στη δημοσιότητα το Ισραήλ.

Ο Σινουάρ σκοτώθηκε στις 16 Οκτωβρίου στη νότια Λωρίδα της Γάζας, και συγκεκριμένα σε περιοχή της Ράφα. Τις δραματικές στιγμές κατέγραψε στρατιώτης που συμμετείχε στην επιχείρηση του το 450 Τάγματος Πεζικού της Ταξιαρχίας Μπισλαμάχ.

Ο στρατιώτης, όπως γίνεται σαφές από το βίντεο, συμμετείχε στην επιχείρηση έχοντας εγκαταστήσει κάμερα για την καταγραφή των κινήσεων. Δε γνώριζε ότι ο στόχος ήταν ο ηγέτης της Χαμάς. Οι συνομιλίες μεταξύ του ίδιου και του διοικητή του, που έχουν επίσης καταγραφεί στο βίντεο, αποκαλύπτουν τη στρατηγική της αποστολής και τον σχεδιασμό για τις επόμενες κινήσεις.

«Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι στα συντρίμμια»

«Ένας ακόμα τρομοκράτης εξοντώθηκε», ακούγεται ο στρατιώτης να λέει σε κάποιο σημείο του βίντεο, με τον διοικητή του να απαντά πως, «μπορεί να υπάρχουν και άλλοι τριγύρω στα συντρίμμια». Στη συνέχεια, ο διοικητής εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόδοση του τάγματος και του ελεύθερου σκοπευτή.

Στα νέα πλάνα παρουσιάζεται το σημείο στο οποίο βρέθηκε νεκρός ο Σινουάρ, σε κατεστραμμένο όροφο κτιρίου το οποίο έχει υποστεί σφοδρά πλήγματα από το ισραηλινό τανκ τύπου Merkava. Το βίντεο κλείνει με τα πλάνα ταυτοποίησης της σορού του ηγέτη της μαχητικής οργάνωσης, που σηματοδοτεί και το τέλος της επιχείρησης με στόχο την ηγεσία της Χαμάς.

ΧαμάςΛωρίδα της ΓάζαςΜέση ΑνατολήΠαλαιστίνηΙσραήλΓάζαΠόλεμος στο Ισραήλειδήσεις τώραΠαλαιστίνιοι