Κόσμος|02.01.2025 22:22

Ο Έλον Μασκ στηρίζει ακροδεξιό ακτιβιστή στη Βρετανία και επιτίθεται στους Εργατικούς

Newsroom

Τις ακροδεξιές του απόψεις ήρθε να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά ο Έλον Μασκ που με δήλωσή του στήριξε ακτιβιστή από τη Μεγάλη Βρετανία με ανάλογες ιδεολογικές αντιλήψεις, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στους Εργατικούς.

Συγκεκριμένα, ο Έλον Μασκ ζήτησε την απελευθέρωση του ακροδεξιού αγκιτάτορα Τόμι Ρόμπινσον, που πρόσφατα είχε καταδικαστεί. Ο επιχειρηματίας, για άλλη μια φορά τις τελευταίες ημέρες, εμπλέκεται σε υποθέσεις ευρωπαϊκής χώρας, εκφράζοντας ανοιχτά τις ακροδεξιές του απόψεις.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Ηνωμένου Βασιλείου να μπει στο στόχαστρο του Μασκ, καθώς από το καλοκαίρι οι Εργατικοί επέστρεψαν στην εξουσία και οι απόψεις του ίδιου με το εν λόγω κόμμα δεν συμβαδίζουν. Σημειώνεται ότι το Χ που ανήκει στον Μασκ είχε κατηγορηθεί για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων κατά τη διάρκεια αντιμεταναστευτικών και αντιμουσουλμανικών ταραχών από ακροδεξιές ομάδες το καλοκαίρι.

Μάλιστα, ο επιχειρηματίας είχε κατηγορήσει τη μετανάστευση και τα ανοιχτά σύνορα για όσα γίνονταν στη Βρετανία, κάνοντας λόγο ακόμα και για εμφύλιο. Ουσιαστικά, στοχοποιεί την κυβέρνηση Στάρμερ και φαίνεται να στηρίζει τον Νάιτζελ Φάρατζ, με τον οποίο συναντήθηκε πρόσφατα στη Φλόριντα. Επιπλέον, ο Μασκ εξέφρασε τη στήριξή του στον επίσης ακροδεξιό Τόμι Ρόμπινσον, κάνοντας σχετική ανάρτηση στο Χ.

Υπενθυμίζεται ότι το πραγματικό όνομα του Ρόμπινσον είναι Στίβεν Γιάξλεϊ - Λένον και κατηγορήθηκε από τις βρετανικές αρχές ότι υποκίνησε τις χειρότερες ταραχές που έχει βιώσει η χώρα την τελευταία δεκαετία. Τον Οκτώβριο καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση επειδή παραβίασε εντολή του Ανωτάτου Δικαστήριου από το 2021, σύμφωνα με την οποία δεν του επιτρεπόταν να επαναλάβει δυσφημιστικά σχόλια σε βάρος ενός Σύρου πρόσφυγα.

«Γιατί ο Τόμι κρατείται στην απομόνωση; Επειδή είπε την αλήθεια;», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι η Βρετανία πρέπει να προχωρήσει σε νέες εκλογές.

ΗΠΑΈλον ΜασκΒρετανίαειδήσειςΗνωμένο ΒασίλειοΕργατικοίακροδεξιάΚιρ Στάρμερ