Κόσμος|09.02.2025 18:14

ΗΠΑ: Ο Τζόνσον ανέφερε ότι θα επιμείνει στο νομοσχέδιο για τη μείωση φόρων

Newsroom

Την ψήφιση του νομοσχεδίου για μείωση των φόρων, που περιλαμβάνεται στην ατζέντα του Ντόναλντ Τραμπ, επιθυμεί ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, Μάικ Τζόνσον.

Συγκεκριμένα, ο Τζόνζον θέλει να επιμείνει στη στρατηγική ψήφιση ενός μεγάλου νομοσχεδίου, με στόχο να μειωθούν οι φόροι, αλλά και να χρηματοδοτηθούν οι συνοριακές στρατιωτικές προτεραιότητες, με τους Ρεπουμπλικάνους να παρουσιάζουν τον προϋπολογισμό στη Γερουσία, που ανέρχεται στα 340 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων τόνισε ότι θα απαιτηθεί χρόνος για να επιτευχθεί η συναίνεση των Ρεπουμπλικάνων, καθώς υπάρχει ισχνή πλειοψηφία του κόμματος. Επίσης, ανέφερε ότι θα βρει κονδύλια για να εξασφαλίσει το οικονομικό κόστος της παράτασης των φορολογικών μειώσεων του 2017, που πρόκειται να λήξουν στο τέλος του τρέχοντος έτους. Εξάλλου, υποστήριξε ότι θα εξασφαλίσει την υλοποίηση και άλλων προτεραιοτήτων, όπως είναι η εξαίρεση των φιλοδωρημάτων από τη φορολογία εσόδων.

«Συνομιλώ με τον πρόεδρο και την ομάδα του σχετικά με αυτό συνέχεια, υπενθυμίζοντας τους ότι θα το κάνουμε, αλλά θα πρέπει να υπάρξει η στρατηγική ενός μεγάλου νομοσχεδίου», υπογράμμισε ο Τζόνσον. «Ο λόγος για αυτό είναι το γεγονός ότι μας δίνει τη μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας για την εκπλήρωση όλων αυτών των προεκλογικών υποσχέσεων», πρόσθεσε.

ειδήσειςφόροινομοσχέδιοΛευκός ΟίκοςΗΠΑειδήσεις τώραΝτόναλντ Τραμπφορολογία