Συνάντηση Ερντογάν – Αλ Σάραα στην Αττάλεια
Μαρία ΖαχαράκηΟ Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Συρίας Αχμάντ Αλ Σάραα στο περιθώριο του 4ου Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας, καθώς και περιφερειακά και παγκόσμια θέματα. Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η Τουρκία χαιρετίζει το γεγονός ότι δεν δίνεται η ευκαιρία σε όσους θέλουν να εμφανιστεί ξανά χάος στη Συρία και δήλωσε ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι χρόνια σταθερότητας, ευημερίας και ειρήνης στη Συρία.
Σημειώνοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις διπλωματικές της προσπάθειες για την άρση των διεθνών κυρώσεων κατά της Συρίας, ο Ερντογάν τόνισε επίσης την ανάγκη να ενισχυθούν οι προσπάθειες για την αναζωογόνηση της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας με τη Συρία και πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν επίσης να εξεταστούν βήματα σε άλλους τομείς.
Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες σταθεροποίησης της Συρίας, όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα.
- Μπλόκα αγροτών: Ποιες μέρες θα είναι ανοιχτοί οι δρόμοι στις γιορτές - Τι θα γίνει με τις παρακαμπτήριες οδούς
- Ο Ιβάν Σαββίδης στους εργαζόμενους του OPEN: «Δεν τα έχω πει ακόμα όλα στην Ελλάδα»
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Οι νέες φωτογραφίες με Τσόμσκι, Μπιλ Γκέιτς και τα περίεργα μηνύματα από τη «Λολίτα»
- Γιώργος Μαζωνάκης: Ποιος είναι ο 21χρονος Στέφανος Παπαδόπουλος που κατέθεσε μήνυση κατά του τραγουδιστή