Κόσμος|02.05.2019 12:19

Serial killer στην Κύπρο: Ανασύρουν τη δεύτερη βαλίτσα από την Κόκκινη Λίμνη

Newsroom

Στραγγάλιζε τα θύματά του ο 35χρονος «Ορέστης» στην Κύπρο. Αυτό προκύπτει από τις νέες νεκροτομές που διενήργησε ο ιατροδικαστής, Ανδρέας Μαρνερίδης, ο οποίος μετέχει στο κλιμάκιο της Scotland Yard που βρίσκεται στην Κύπρο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 35χρονος serial killer δεν χρησιμοποίησε τις παλάμες και τα δάχτυλά του, αλλά το εσωτερικό μέρος του αγκώνα σφίγγοντας τον λαιμό τους. 

Πιο συγκεκριμένα για τη Μαρί Ρόουζ και τη γυναίκα που βρισκόταν στη βαλίτσα στη Κόκκινη Λίμνη, καταγράφηκε ως αιτία θανάτου στραγγαλισμός – κεφαλοκλείδωμα. Για τις άλλες δύο, την Arian Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες και την Kahda Anu από το Νεπάλ δεν διαπιστώθηκε η αιτία του θανάτου τους.

Για τη γυναίκα που βρέθηκε στη βαλίτσα, επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με το politis.com.cy, ότι πρόκειται για τη 36χρονη Livia – Florentina Bunea από τη Ρουμανία. Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές, τα στοιχεία του σωματότυπού της οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για τη Livia.

Καταιγιστικές εξελίξεις

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το reporter.com, είναι καταιγιστικές και πολυεπίπεδες οι εξελίξεις που σχετίζονται με τη δολοφονική δράση του κατά συρροή δολοφόνου «Ορέστη». Όσον αφορά τις προσπάθειες για εντοπισμό των σορών των θυμάτων που αγνοούνται, οι έρευνες συνεχίζονται και την Πέμπτη και στα δύο μέτωπα, δηλαδή στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και τη λίμνη του Ξυλιάτου.

Στην Κόκκινη Λίμνη, επιχειρείται ανάσυρση του αντικειμένου που εντοπίστηκε την Τετάρτη και εκτιμάται πως πρόκειται για τη δεύτερη βαλίτσα με τη σωρό ενός εκ των τριών θυμάτων του serial killer, ενώ την ίδια ώρα αναζητείται και η τρίτη βαλίτσα. Στη λίμνη του Ξυλιάτου, οι έρευνες συνεχίζονται με την κατάδυση δυτών, προς εντοπισμό της σορού της εξάχρονης Siera.

Την ίδια ώρα, σε πολιτικό επίπεδο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου συναντήθηκε νωρίτερα στο Προεδρικό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στον οποίο έκανε γνωστή την παραίτησή του, όπως προανήγγειλε σε γραπτή δήλωσή του την Τετάρτη.

Ανασύρουν κι άλλη βαλίτσα

Την ίδια ώρα, 19 μέρες μετά τον εντοπισμό της σορού της Μαρί Ρόουζ, στο φρεάτιο του λατομείου στο Μιτσερό, ο εφιάλτης συνεχίζεται με την αναζήτηση άλλων τριών πτωμάτων που έριξε ο καθ’ ομολογία serial killer στην Κόκκινη Λίμνη αλλά και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο.

Έπειτα από μαραθώνιες έρευνες με τη ρομποτική κάμερα στην Κόκκινη Λίμνη, εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης και θα ανασυρθεί την Πέμπτη η δεύτερη από τις τρεις βαλίτσες, που πέταξε ο 35χρονος λοχαγός μετά τα φρικιαστικά του εγκλήματα.

Τη βαλίτσα είχαν εντοπίσει και «δέσει» το απόγευμα της Τετάρτης τα μέλη της ΕΜΑΚ, ούτως ώστε να γίνει η ανάσυρσή της και στη συνέχεια να επικεντρωθούν στην τρίτη, η οποία ακόμα δεν έχει εντοπιστεί από τις Αρχές.

Την ίδια ώρα, στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, δύτες με τη χρήση σκαφάνδρου θα επιχειρήσουν για 19η μέρα, για τον εντοπισμό της εξάχρονης Σιέρρα Γκράζε, κόρης της Μαρί Ρόουζ, την οποία ο «Ορέστης» είχε πετάξει στη λίμνη, αφότου όπως ισχυρίζεται πέθανε από αναρρόφηση.

Κυνικός και αµετανόητος

Κάθε λέξη του «Ορέστη» αποτελεί και µία φρικιαστική ψηφίδα στο παζλ του τρόµου που συγκλονίζει την Κύπρο. Κάθε νέα αποκάλυψη για τη δολοφονική δράση του προκαλεί αποτροπιασµό. Ο πρωτοφανής κυνισµός του, µάλιστα, επιφέρει και πολιτικές αναταράξεις, καθώς ο υπουργός ∆ικαιοσύνης της χώρας, Ιωνάς Νικολάου, οδηγήθηκε σε παραίτηση, αναλαµβάνοντας την πολιτική ευθύνη για τις όποιες κωλυσιεργίες της Αστυνοµίας. Ο ίδιος, µε ανακοίνωσή του, επισηµαίνει ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του, τις οποίες και γνωστοποίησε την Πέμπτη στον Πρόεδρο της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας.

Πριν από την υπουργική ανακοίνωση είχε προηγηθεί η δηµοσίευση των πληροφοριών για την κυνική παραδοχή του Νίκου Μεταξά ότι βαρέθηκε και... οµολόγησε. Σύµφωνα µε τις τελευταίες αποκαλύψεις για την υπόθεση, όταν παραδέχθηκε ότι διέπραξε τον δεύτερο φόνο και συγκεκριµένα της 28χρονης Φιλιππινέζας Arian Palanas Lozano, αποφάσισε να αλλάξει στάση και να οµολογήσει τα πάντα. Στη συνάντηση που ακολούθησε µε τους ανακριτές, σε µια πρωτοφανή επίδειξη προκλητικής απάθειας, είπε: «Βαρέθηκα. Θέλω να πάω φυλακή. Φέρτε ένα χαρτί να σας τα γράψω όλα».

Ακολούθησε η οµολογία του, την οποία και έγραψε µόνος του, χωρίς καµία παρέµβαση των ανακριτών, χρησιµοποιώντας µάλιστα δέκα σελίδες. Σε αυτές κατέγραψε γεγονότα και λεπτοµέρειες για 6 φόνους και έναν θάνατο (της 6χρονης Sierra, την οποία υποστηρίζει ότι βρήκε νεκρή από αναρρόφηση εµετού και στη συνέχεια πέταξε το πτώµα της στη λίµνη του Ξυλιάτου). Παράλληλα µε την οµολογία του, ο ύποπτος ζήτησε από τους ανακριτές να προστατευτούν τα παιδιά του, ηλικίας έξι και επτά ετών, που είναι υπό την εποπτεία του Γραφείου Ευηµερίας µετά τη σύλληψή του.

Έρευνες στις λίµνες και στα social media

Εντατικά συνεχίζονται και σήµερα οι έρευνες στις δύο λίµνες του τρόµου: στην Κόκκινη Λίµνη στο Μιτσερό και στη λίµνη Μεµί στο Ξυλιάτο. Εκεί, όπως έχει παραδεχθεί ο Νίκος Μεταξάς, ξεφορτώθηκε τα επτά πτώµατα. Σε αυτές συµµετέχουν, πλέον, οι εµπειρογνώµονες της Σκότλαντ Γιαρντ. Την ίδια ώρα, οι κυπριακές Αρχές εξετάζουν τις συνοµιλίες που είχε ο «Ορέστης» στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μέσα από αυτές ερευνάται αν υπάρχουν και άλλες γυναίκες που συναντήθηκαν µαζί του και είτε κινδύνεψαν είτε αποτέλεσαν θύµατά του. Μάλιστα, σε αυτό το πεδίο συνεισφέρουν µε την τεχνογνωσία τους και οι Βρετανοί, οι οποίοι και αναλύουν τα ηλεκτρονικά ίχνη του. Οπως προκύπτει από τις έρευνες, ο ίλαρχος είχε συνοµιλίες µε πολλές γυναίκες -οι περισσότερες από αυτές αλλοδαπές-, µε τις οποίες έκλεινε και ραντεβού. Κάποιες από αυτές, µάλιστα, έχουν δώσει καταθέσεις για το πώς γνωρίστηκαν και πού συναντήθηκαν µε τον «Ορέστη». 

Κύπροςserial killer