Κόσμος|03.05.2019 21:23

Έκλεισαν τη «Wall Street» της κοκαΐνης

Newsroom

Τον δεύτερο μεγαλύτερο ιστότοπο για παράνομες αγορές στο Διαδίκτυο έκλεισε μια διεθνής αστυνομική επιχείρηση, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την ιστοσελίδα "Wall Street Market" του Dark Web, μέσω της οποίας πωλούνταν παράνομα ναρκωτικά (όπως ηρωίνη και κοκαΐνη), κλεμμένα προσωπικά δεδομένα χρηστών του Διαδικτύου και κακόβουλα λογισμικά προγράμματα (ιοί).

Όπως αναφέρει η Telegraph, στο σάιτ ήταν διαθέσιμα περισσότερα από 63.000 παράνομα προϊόντα, τα οποία αγόραζαν σχεδόν 1 εκατομμύριο λογαριασμοί πελατών, ενώ οι πωλητές ανέρχονταν σε 5.400.

Στην υπόθεση συνεργάστηκαν οι αρχές της Ολλανδίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ, που επέβαλαν τον ευρωπαϊκό νόμο της Europol και συνέλαβαν τρεις άντρες στη Γερμανία και δύο βασικούς υπόπτους για λαθρεμπόριο ναρκωτικών στο Λος Άντζελες. Οι τρεις βασικοί υπολογιστές της «επιχείρησης» έτρεχαν σε Γερμανία, Ρουμανία και Ολλανδία.

Το Wall Street Market λειτουργούσε για δύο χρόνια, στα βαθύτερα μέρη του Dark Web, δηλαδή του Διαδικτύου που δεν είναι προσβάσιμο στους χρήστες από τους συμβατούς browsers ( π.χ Chrome, Safari, Firefox κλπ) και μηχανές αναζήτησης. Οι πελάτες του σάιτ μπορούσαν να πληρώσουν μόνο με κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin, και έτσι τα στοιχεία τους παρέμεναν κρυμμένα.

Στα σπίτια των τριών ανδρών, που συνελήφθησαν στη Γερμανία, οι αρχές κατάσχεσαν περίπου 550.000 Ευρώ και αρκετά πολυτελή οχήματα, ενώ στους λογαριασμούς στους στο Ίντερνετ βρέθηκαν εξαψήφια ποσά σε κρυπτονομίσματα.

bitcoinDark Webναρκωτικά