Κόσμος|07.05.2019 17:49

Μόσχα: Αναζητούν τα αίτια για την πτώση του Sukhoi

Newsroom

Τα αίτια που οδήγησαν στο αεροπορικό δυστύχηµα της περασµένης Κυριακής, µε τους 41 νεκρούς, στο αεροδρόµιο Σερεµέτιεβο της Μόσχας συνεχίζουν να αναζητούν οι ρωσικές Αρχές. Τα βασικά σενάρια περιστρέφονται γύρω από το ενδεχόµενο ενός ανθρώπινου λάθους (εν προκειµένω του πιλότου) ή κάποιου τεχνικού προβλήµατος, χωρίς όµως να αποκλείει κανείς και την πιθανότητα αντίξοες καιρικές συνθήκες να ήταν τελικώς εκείνες που οδήγησαν στη συντριβή του ρωσικού Sukhoi Superjet 100.

Σύµφωνα µάλιστα µε ένα από τα σενάρια που είδαν το φως της δηµοσιότητας (ένα σενάριο το οποίο προκύπτει από τις µαρτυρίες του πληρώµατος), το αεροσκάφος της κρατικής ρωσικής Aeroflot βρέθηκε εν µέσω χαλαζόπτωσης προτού τελικώς… χτυπηθεί από κεραυνό, µε αποτέλεσµα ο πιλότος να αναγκαστεί να επιχειρήσει αναγκαστική προσγείωση περίπου 30 λεπτά µετά την απογείωσή του.

Στο µοιραίο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 78 άτοµα, του πληρώµατος συµπεριλαµβανοµένου, από τα οποία όµως επιβίωσαν µόνο 37, µε τους τραυµατίες να ανέρχονται σε τουλάχιστον έντεκα. Σχεδόν όλα τα θύµατα είχαν την ατυχία να κάθονται σε θέσεις κοντά στην ουρά του αεροπλάνου που έπιασε πρώτη φωτιά και τυλίχθηκε στις φλόγες κατά την προσγείωση. Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιµίρ Πούτιν, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυµάτων

ΜόσχαSukhoiπτώσηαεροπλάνοαεροπορικό δυστύχημα