Κόσμος|28.05.2019 20:44

Porsche: Έρευνες στα γραφεία της για υπόθεση διαφθοράς

Newsroom

Σε εκτεταμένες έρευνες στις εγκαταστάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας Porsche, προχώρησαν οι γερμανικές δικαστικές αρχές την Τρίτη 28/5, στο πλαίσιο της διερεύνησης μιας υπόθεσης για διαφθορά και κατάχρηση, η οποία όμως δεν σχετίζεται με το σκάνδαλο «Ντίζελγκεϊτ».

Όπως αναφέρει η εισαγγελία της Στουτγκάρδης, υπάλληλος της υπηρεσίας που ελέγχει τις επιχειρήσεις της περιοχής, έδωσε σε οικονομικό σύμβουλο της Porsche απόρρητες πληροφορίες με «ανταλλάγματα».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, στις έρευνες συμμετέχουν περίπου 10 εισαγγελείς και 176 αστυνομικοί. Μέχρι στιγμής ελέγχθηκαν τα γραφεία της Porsche, της οικονομικής υπηρεσίας στην οποία εργαζόταν ο ύποπτος και μιας ακόμη εταιρείας οικονομικών συμβούλων. Έξι άτομα, εκ των οποίων τα πέντε εργάζονται στην Porsche, ενδέχεται να διωχθούν ποινικά για «κατάχρηση εμπιστοσύνης».

Εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας επιβεβαίωσε ότι οι εισαγγελείς κατέσχεσαν έγγραφα από τα γραφεία της και διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές.

Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο, πως η υπόθεση αυτή δεν σχετίζεται με το σκάνδαλο των ντιζελοκινητήρων «Ντίζελγκεϊτ» που ξέσπασε το 2015 στη μητρική εταιρεία Volkswagen.

ΓερμανίασκάνδαλοPorsche