Κόσμος|02.06.2019 23:04

Boeing 737 Max: Ελαττωματική η κατασκευή τους λέει η ΙΑΤΑ

Newsroom

Οι ρυθμιστικές αρχές της αεροπλοΐας είναι αυτές που θα αποφασίσουν για την επιστροφή των Boeing 737 MAX στον αέρα αλλά οι αεροπορικές εταιρείες φαίνεται να επιθυμούν να καθυστερήσει για 10 με 12 βδομάδες η επιστροφή αυτή, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal.

O Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών, Αλεξάντερ Ντε Γιούνικα, που μίλησε στο συγκεκριμένο μέσο ανέφερε πως ο αντίκτυπος της καθήλωσης στις αεροπορικές ήταν σημαντικός, αν και ο ΙΑΤΑ δεν έχει αριθμούς για το ακριβές οικονομικό κόστος.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ομοσπονδιακή Αεροπορική Διοίκηση των ΗΠΑ (FAA) υποδέχθηκε ξένες ρυθμιστικές αρχές για συζητήσουν το ζήτημα αλλά η συνάντηση απέτυχε να καταλήξει σε ένα χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο τα Boeing θα επέστρεφαν στους αιθέρες. Σύμφωνα με το RT, η Ομοσπονδιακή Αεροπορική Διοίκηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως κάποια μέρη του συγκεκριμένου μοντέλου αεροπλάνων ίσως ήταν «ακατάλληλα κατασκευασμένα» και θα πρέπει να αντικατασταθούν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Alexandre de Juniac είπε σε δημοσιογράφους στη Σεούλ, ότι δεν αναμένει την επιστροφή τους πριν από 10 με 12 εβδομάδες.  Σημείωσε ωστόσο ότι «δεν είναι στο χέρι μας, αλλά στο χέρι των ρυθμιστικών αρχών».

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος οδηγήθηκε σε καθήλωση μετά από δύο αεροπορικά δυστυχήματα με 737 MAX μέσα σε λίγους μήνες.

αεροπορικό δυστύχημααεροπλάνοBoeing 737 Max