Κόσμος|19.06.2019 19:41

Ευρωπαίοι προς Τουρκία: Πώς θα πάρουμε μέτρα για την κυπριακή ΑΟΖ

Newsroom

Κυπριακή ΑΟΖ - Τουρκία: Ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του OPEN TV στις Βρυξέλλες, Μαρίας Ψαρά, ανέφερε ότι και οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα κινηθούν στο ίδιο πλαίσιο με τους υπουργούς Εξωτερικών. Δηλαδή, θα διατυπώσουν αυστηρή προειδοποίηση για την Τουρκία. Θα τονίσουν την αλληλεγγύη όλων των Ευρωπαίων ηγετών προς την Κύπρο και θα επικυρώσουν την απόφαση των υπουργών για λήψη μέτρων άμεσα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Ψαρά, η εντολή προς την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης είναι συγκεκριμένη και κινείται προς δύο κατευθύνσεις. Η εντολή προς την Κομισιόν αφορά θέματα ευρωπαϊκών σχέσεων μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τα θέματα αφορούν στην περικοπή κοινοτικών κονδυλίων, πάγωμα Τελωνειακής Ένωσης κ.λπ. 

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης είναι εκείνη που θα αποφασίσει για τα μέτρα, τα οποία αφορούν - για παράδειγμα - τη συγκεκριμένη εταιρεία, τα πρόσωπα. 

Αυτές οι προτάσεις θα έρθουν στο τραπέζι το προσεχές διάστημα. Κι αυτό γιατί θα χρειαστεί να γίνει επεξεργασίες από τις γενικές διευθύνσεις. 

ΚομισιόνΤουρκίακυπριακή ΑΟΖ