Κόσμος|09.07.2019 15:21

Οικονοµία και θέσεις εργασίας ανεβάζουν τα ποσοστά του Τραµπ

Newsroom

Με την οικονοµία των ΗΠΑ και την αγορά εργασίας στη χώρα να διανύουν πλέον µία από τις καλύτερες περιόδους τους στα σύγχρονα αµερικανικά χρονικά, τα ποσοστά της δηµοφιλίας του Ντόναλντ Τραµπ έχουν πάρει την ανηφόρα.

Δηµοσκόπηση που πραγµατοποιήθηκε για λογαριασµό του ABC News και της «Washington Post» καταγράφει ποσοστό-προσωπικό ρεκόρ για τον Ντόναλντ Τραµπ, το οποίο αγγίζει το 44%. Το 51% των ερωτηθέντων έχει θετική άποψη για την οικονοµική πολιτική της κυβέρνησης Τραµπ, η οποία µέχρι τώρα έχει χαρακτηριστεί ανορθόδοξη.

Συνολικά, σε ποσοστό 47% οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι ο Τραµπ έχει παίξει «καθοριστικό ρόλο» στην οικονοµική ευρωστία που παρατηρείται, το 27% θεωρεί ότι έχει παίξει «κάποιον ρόλο», το 20% ότι έχει παίξει «ελάχιστο ρόλο» και το 4% ότι εκείνος δεν έχει παίξει «κανέναν ρόλο».

Η όχι και τόσο «πολιτικά ορθή» δηµόσια εικόνα του Τραµπ και ο τρόπος που κυβερνά επίσης βρίσκουν θέση στη δηµοσκόπηση, αφού το 65% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο Τραµπ «δεν δρα µε τρόπο που είναι αρµόζων και σωστός για πρόεδρο».

Το 40% εγκρίνει τη στάση του Τραµπ ως προς τη µετανάστευση, το 38% την πολιτική του για την υγεία, το 32% τη στάση του στο θέµα της άµβλωσης και το 29% θεωρεί ότι κάνει καλή δουλειά στη µάχη κατά της κλιµατικής αλλαγής(!).

Δύσκολος αντίπαλος

Οι αναλυτές εκτιµούν, µε βάση την παραπάνω µέτρηση, ότι θα είναι δύσκολο για τον Δηµοκρατικό αντίπαλο του Τραµπ στις εκλογές του 2020 να ανατρέψει το συγκεκριµένο ποσοστό. Σύµφωνα µε τις µετρήσεις, τις καλύτερες πιθανότητες για να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραµπ έχει ο Τζο Μπάιντεν, µε τις δηµοσκοπήσεις να τον δείχνουν να κερδίζει µε διαφορά έως και δέκα µονάδων.

ΗΠΑΝτόναλντ Τραμπ