Κόσμος | 19.07.2019 01:08

Ο Ιρανός πρόσφυγας που "τίναξε στον αέρα" το Λας Βέγκας κερδίζοντας 10 εκ. δολάρια (vid)

Newsroom

Συγκλονιστικό ήταν το φινάλε του 50ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πόκερ τέξας χόλντεμ στο Λας Βέγκας την Τετάρτη 17 Ιουλίου.

Ο Γερμανός ιρανικής καταγωγής Χουσεΐν Ενσάν ήταν ο νικητής του κορυφαίου αγώνα που έγινε στη «Μέκκα» των Καζίνο και του πόκερ.

Μετά από μαραθώνιο πολλών ωρών ο Ενσάν κέρδισε χιλιάδες παίκτες και αφού νίκησε στο φινάλε δύο κορυφαίους επαγγελματίες τίναξε τη μπάνκα στον αέρα κερδίζοντας 10 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή, 8,9 εκ. Ευρώ.

Είναι ο πρώτος παίκτης μη Αμερικανός που κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα από το 2014 και μάλιστα ιρανικής καταγωγής. Επίσης είναι ο τρίτος ιρανικής καταγωγής παίκτης που κερδίζει τον τίτλο στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Εζησε το όνειρο του...

Ο Ενσάν μετανάστευσε από το Ιράν στη Γερμανία πριν από 30 χρόνια και έζησε το όνειρο του μαζί με συγγενείς και φίλους που πανηγύρισαν έξαλλα την κατάκτηση του τεράστιου επάθλου.

Με τα 10 εκατομμύρια δολάρια πάνω στο τραπέζι ο Ενσάν έμεινε στο τραπέζι με τον Ιταλό Ντάριο Σαμαντίνο και τον Καναδό Αλεξ Λίβινγκτον.για να διεκδικήσουν την πρώτη θέση.

Μετά από 8ωρη μαραθώνια μονομαχία που έσπασε καρδιές ο Ενσάν άφησε έξω τον Λίβινγκτον και μονομάχησε με τον Σαμαντίνο μέχρι τελικής πτώσης.

Η τελική παρτίδα, οι «ρηγάδες» και το «χρώμα»

Η παρτίδα που έσπασε καρδιές ήταν όταν ο Ενσάν έπιασε στο χέρι δύο «ρηγάδες» που θεωρείται πολύ καλό χαρτί ενώ ο Σαμαντίνο μέχρι το τέλος κυνηγούσε το «χρώμα» στα μπαστούνια που εάν το πετύχαινε θα κέρδισε την παρτίδα και τα 10 εκατομμύρια δολάρια. Ο Σαμαντίνο έπαιξε τα... ρέστα του για να κυνηγήσει το φύλλο του αλλά... το τι ακριβώς έγινε δείτε το στο βίντεο όπως και τις αντιδράσεις του Ενσάν που μετά τη νίκη του δείχνει... λιπόθυμος στα χέρια των φίλων του.

T

«Το καλύτερο συναίσθημα στη ζωή μου»

«Είναι απίστευτο. Δεν το πιστεύω. Δεν πίστευα ποτέ πως θα μπορούσα να πάρω την πρώτη θέση μέσα από χιλιάδες παίκτες», είπε ο Ενσάν και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ευχαριστώ τους φίλους μου εδώ και στο σπίτι μου στη Γερμανία, επίσης στο Ιράν που ξέρω ότι τώρα πανηγυρίζουν. Είναι το καλύτερο συναίσθημα στη ζωή μου», είπε ο Χουσεΐν Ενσάν.

Συνολικά 20 εκ. δολάρια

Ο φιναλίστ Σαμαντίνο παρά την ήττα του θα εισπράξει βραβείο 6 εκατομμυρίων δολαρίων (5,3 εκατομμύρια Ευρώ), ενώ ο Λίβινγκτον που είναι πρώην επαγγελματίας σκακιστής για την 3η θέση κέρδισε 4 εκατομμύρια δολάρια (3,5 εκατομμύρια ευρώ). Συνολικά οι τρεις νικητές μοιράστηκαν 20 εκ. δολάρια ή 17,8 εκ. Ευρώ.
 

πόκερτέξας χόλντεμ