Κόσμος|20.11.2018 16:19

Το σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση απορρίπτει η Πολωνία

Newsroom

Η κυβέρνηση της Πολωνίας ανακοίνωσε στις 20 Νοεμβρίου ότι θα ενταχθεί στον αυξανόμενο κατάλογο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποχωρούν από το σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση.

Το Παγκόσμιο Σύμφωνο για την ασφαλή, ομαλή και νόμιμη μετανάστευση έχουν εγκρίνει 193 χώρες-μέλη του ΟΗΕ τον Ιούλιο. Μόνο οι ΗΠΑ δεν ενέκριναν το Σύμφωνο, αφού είχαν αποχωρήσει πέρυσι. Το Σύμφωνο έγινε μετά τη μεγαλύτερο κύμα μετανάστευσης στην Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Και η Αυστρία εκτός συμφώνου

Στα τέλη Οκτωβρίου και η κυβέρνηση της Αυστρίας ακολούθησε την ΗΠΑ και την Ουγγαρία και αποσύρεται από το σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών για τη μετανάστευση, με την κυβέρνηση δεξιάς-ακροδεξιάς στη Βιέννη να επικαλείται τις ανησυχίες της για τον περιορισμό της εθνικής της κυριαρχίας και της ελευθερίας δράσης της.

Η Αυστρία δεν θα υπογράψει το σύμφωνο, που διέπει τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών και αναμένεται να υπογραφεί τον Δεκέμβριο σε μια σύνοδο του ΟΗΕ στο Μαρακές του Μαρόκου, ανέφερε το APA, σύμφωνα με το οποίο στην απόφαση αυτή έχουν ήδη καταλήξει ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς και ο αντικαγκελάριος Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε.

μετανάστευσηΠολωνίαΟΗΕ