Κόσμος | 24.11.2018 12:57

Brexit: Στα χέρια της Ευρώπης η Μεγάλη Βρετανία - Στη Σύνοδο και ο Αλέξης Τσίπρας

Newsroom

Η μεγάλη ώρα για να αποφασιστεί η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή οικογένεια θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακή (25/11), όπου θα τεθεί επί τάπητος το περιβόητο σχέδιο συμφωνίας

Στις Βρυξέλλες, αναμένεται να μεταβεί και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για το Brexit. Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής θα ξεκινήσουν στις 9.30 (ώρα Βρυξελλών).

Το προσχέδιο της συμφωνίας για να φύγει η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μόνο η καλύτερη λύση στην πολιτική διαίρεση αλλά και για την οικονομία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ.

«Αυτή η συμφωνία είναι ένας τρόπος για να αποχωρήσει η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση ... με ελάχιστες αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία μας», δήλωσε ο Χάμοντ σε συνέντευξή του στο BBC.

«Αλλά η οικονομία δεν είναι η μοναδική σκέψη. Πρέπει επίσης να εξετάσουμε την πολιτική διαδικασία επούλωσης, επανενώνοντας τη χώρα μας, γιατί οι χώρες που είναι διαιρεμένες δεν είναι επιτυχημένες χώρες».

Ευρωπαϊκή ΈνωσηΜεγάλη ΒρετανίαBrexit