Κόσμος|08.10.2019 17:13

Αναδίπλωση Τραμπ: Σπουδαίος εταίρος η Τουρκία

Newsroom

Χθες Δευτέρα ο Ντόναλντ Τραμπ, από τη μία, άναψε το «πράσινο φως» στην Τουρκία για να προχωρήσει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο συριακό έδαφος και, από την άλλη, της εξαπέλυσε επίθεση, λέγοντας πως «εάν η Ουάσιγκτον θεωρήσει ότι η Άγκυρα κινείται «εκτός ορίων», τότε οι ΗΠΑ θα «καταστρέψουν ολοσχερώς και θα εξαφανίσουν την οικονομία της Τουρκίας».

Σήμερα με νέα παρέμβασή του στο Twitter τα... γυρίζει και λέει ότι η Τουρκία είναι ένας μεγάλος εμπορικός εταίρος του F-35 και ότι τον βοήθησε να σώσει πολλές ζωές στην επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία.

«Τόσο πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ότι η Τουρκία είναι ένας μεγάλος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, κατασκευάζουν τον σκελετό δομικού χάλυβα για το F-35. Επίσης, με βοήθησε να σώσω πολλές ζωές στην επαρχία Ιντλίμπ και να επιστρέψει, κατόπιν αιτήματός μου, ο πάστορας Μπράνσον, ο οποίος είχε πολλά χρόνια στη φυλακή ακόμα. Επίσης, θυμηθείτε και είναι σημαντικό, ότι η Τουρκία είναι ένα σημαντικό μέλος στο ΝΑΤΟ» έγραψε στο twitter ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιβεβαίωσε παράλληλα την επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ στις 13 Νοεμβρίου.

Λίγη ώρα αργότερα συνέχισε το κρεσέντο αναρτήσεων. Συγκεκριμένα διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν «εγκαταλείψει» τους Κούρδους. 

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία αποχώρησης από τη Συρία, όμως δεν έχουμε σε καμία περίπτωση εγκαταλείψει τους Κούρδους που είναι ξεχωριστοί άνθρωποι και υπέροχοι μαχητές» ήταν το tweet του Ντόναλντ Τραμπ. «Βοηθάμε τους Κούρδους οικονομικά (παρέχοντάς τους) όπλα» συμπλήρωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

Ντόναλντ ΤραμπΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκία