Κόσμος|26.11.2018 22:44

Συρία: Τουλάχιστον 200 νεκροί σε τρεις μέρες

Newsroom

Μέσα σε τρεις ημέρες τουλάχιστον 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Συρία έπειτα από αιματηρές μάχες με ομάδες τζιχαντιστών.

Τουλάχιστον 200 μαχητές πέθαναν μετά τις τριήμερες μάχες που ξέσπασαν ύστερα από επίθεση ομάδας τζιχαντιστών στην ανατολική Συρία, όπως ανακοίνωσε στις 26 Νοεμβρίου το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε το θάνατο 92 μελών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS), 61 τζιχαντιστών και 51 αμάχων, μεταξύ των οποίων 19 παιδιά, στις τριήμερες συρράξεις. Οι απώλειες αυτές των FDS που μάχονται κατά των τζιχαντιστών είναι οι μεγαλύτερες που έχουν υποστεί ποτέ στις τάξεις τους από το Ισλαμικό Κράτος σε μία μόνο μάχη, όπως τονίζει το Παρατηρητήριο.

Η επίθεση που ξέσπασε την Παρασκευή και διήρκεσε μέχρι την Κυριακή σε τομέα της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ εξαπολύθηκε από 500 τζιχαντιστές που εκμεταλλεύτηκαν την κακοκαιρία για να κάνουν επιθέσεις κατά των θέσεων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων σε πολλά χωριά στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, κοντά στην μεθόριο με το Ιράκ.

νεκροίΣυρίατζιχαντιστές