Αυτός είναι ο χάρτης με τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις ανά την υφήλιο
Γιώργος ΣκαφιδάςΣτρατιωτική παρουσία σε συνολικά 15 χώρες, σε άλλες μέσω του ΝΑΤΟ, σε άλλες μέσω αποστολών του ΟΗΕ και σε άλλες (τις περισσότερες) μέσω «διμερών συμφωνιών», εμφανίζεται να έχει η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εν έτει 2020, όπως προκύπτει μέσα από τις αναρτήσεις τουρκικών «παραγόντων» στα social media.
Πιο συγκεκριμένα, ο Αλπέρ Γιουτσόκ, που παρουσιάζεται ως εκπρόσωπος της Τουρκικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών TÜSİAD στη Γερμανία, αναδημοσιεύτει στο Twitter χάρτη στον οποίο φαίνεται να αποτυπώνονται οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται σήμερα εκτός των τουρκικών συνόρων.
Συνολικά 15 χώρες εμφανίζονται χρωματισμένες στον εν λόγω χάρτη, 15 χώρες μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει κανείς: τα κατεχόμενα (με 40.000 Τούρκους στρατιώτες), το Κατάρ και το Σουδάν (που αποτελούν πλέον και τις μεγαλύτερες τουρκικές στρατιωτικές βάσεις στην Αφρική), τη Συρία (που έμελλε να ζήσει τρεις αλλεπάλληλες τουρκικές στρατιωτικές εισβολές μετά το 2016), τη Λιβύη για την οποία έχει γίνει τόσο πολύς ντόρος ειδικά από τον Νοέμβριο του 2019 και μετά, αλλά και περιοχές των Βαλκανίων όπως είναι το Κόσοβο, η Αλβανία και η Βοσνία.
Αναλυτικά οι 15 χώρες: Κύπρος, Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Κόσοβο, Κατάρ, Σομαλία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Αζερμπαϊτζάν, Λίβανος, Μάλι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Αλβανία, Σουδάν και Λιβύη.
- Παγκόσμια ανησυχία για τις απειλές Πούτιν μετά το χτύπημα με τον πύραυλο Oreshnik στην Ουκρανία: Τα χαρακτηριστικά του νέου όπλου της Ρωσίας
- Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση της Αμαλιάδας: Είχε παντρευτεί εικονικά Ινδό η Ειρήνη Μουρτζούκου
- Πόλεμος της κυβέρνησης Μπάιντεν με τις εταιρείες τεχνολογίας: Ζητεί να διαχωριστεί η Google από το Chrome και το Android
- Βρετανία: Πόσο κόστισε η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Το ιλιγγιώδες ποσό