Κόσμος|04.12.2018 21:22

Τέλος εποχής για τον Φάρατζ-Αποχωρεί από το UKIP

Newsroom

Τέλος εποχής για τον ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ, καθώς ο αντιπρόεδρος της εκστρατείας υπέρ του Brexit «Leave means Leave», ανακοίνωσε σήμερα ότι αποχωρεί από το UKIP που είχε ιδρύσει ο ίδιος.

Ο Φάρατζ όταν βρισκόταν στην ηγεσία του κόμματός του είχε ασκήσει πιέσεις στον πρώην πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον για να προχωρήσει ο τελευταίος σε δημοψήφισμα για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. Παράλληλα στη συνέχεια ο Φάρατζ συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης. Πριν από δύο χρόνια παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος και άσκησε κριτική στους διαδόχους του, θεωρώντας ότι έχουν αποδιοργανώσει το κίνημα.

«Φεύγω από το Ukip σήμερα. Υπάρχει τεράστιος χώρος για ένα κόμμα του Brexit στη βρετανική πολιτική, τον οποίο δεν θα καλύψει το Ukip», ανέφερε ο Φάρατζ, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν σκοπεύει να ιδρύσει νέο κόμμα. Παράλληλα άσκησε κριτική στον σημερινό ηγέτη του UKIP Τζέραρντ Μπάτεν, ο οποίος διόρισε σύμβουλό του έναν ακροδεξιό ακτιβιστή, τον Τόμι Ρόμπινσον.

Ένθερμος υποστηρικτής του Τραμπ 

Ο Φάρατζ υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και φωτογραφήθηκε μαζί του λίγο μετά τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Κάμερον: Ο Φάρατζ ηγέτης «τρελών, ανόητων και ρατσιστών»

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον είχε χαρακτηρίσει τον Νάιτζελ Φάρατζ ως ηγέτη μιας ομάδας «τρελών, ανόητων και ρατσιστών».

UKIPΝάιτζελ ΦάρατζBrexit